От Департамента по правосъдие на САЩ благодариха на Прокуратурата на

...
От Департамента по правосъдие на САЩ благодариха на Прокуратурата на
Коментари Харесай

Българка бе екстрадирана в САЩ заради измами с криптовалута и пране на пари

От Департамента по правораздаване на Съединени американски щати благодариха на Прокуратурата на Република България за екстрадицията на българката И.Д. , която е търсена по отношение на машинация с електронни средства .

И.Д. е упрекната за закононарушения, осъществени в интервала от 2014 година до 2019 година , в Южен окръг на Ню Йорк . Тогава тя, дружно с други лица, съзнателно и умишлено са измислили проект за измами за приемане на пари и имущество под подправен и излъган предлог. Те изпращали по електронен път, радио и тв връзки друг тип известия за продажба на криптовалута , известна като „ УанКойн “ . Също по този начин са давали погрешни изказвания, с цел да набират хора по целия свят, които да влагат при тях .

Второто обвиняване е за пране на пари , при което са осъществявани транзакции на имущество, за което лицата са знаели, че е предмет на противозаконна активност .

Описаната предприемчивост на И.Д. може да се квалифицира „ присъединяване в проведена незаконна група “ , основана за осъществяване на измами и пране на пари, добити от незаконна активност.

В 02:50 часа на 20 март чиновници на Главна дирекция „ Охрана “ при Министерство на правораздаването са предали И.Д. на упълномощени чиновници на способените управляващи на Съединени американски щати. Предаването е осъществено на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Аерогара София “.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР