От Демократична България“ Пловдив настояват кметът Здравко Димитров да поиска

...
От Демократична България“ Пловдив настояват кметът Здравко Димитров да поиска
Коментари Харесай

Искат отвод на съдията по Пълдин Туринвест

От „ Демократична България “ Пловдив упорстват кметът Здравко Димитров да изиска отказ на съдията-докладчик по делото, формирано по иск на локалната администрация против решението на Общото заседание на акционерите на „ Пълдин Туринвест “ АД за апорта на варненските акции от Международния панаир.

В общественото пространство са оповестени условия, които пораждат основателно подозрение в безпристрастието на арбитър Александър Стойчев по проблема, обясниха от Демократична България.

От партията се базират на изложени в медиите условия за изказванията си, съгласно които точно благодарение на утвърдената в нарушаване на Търговския Закон от арбитър Стойчев „ експертиза “, Георги Гергов съумява да стане мажоритарен притежател в панаира още през 2007 година

“Само за 1 работен ден през декември 2006 година, тримата специалисти, посочени поименно и утвърдени персонално от Гергов, правят оценка парцелите му на 67 млн. лв.. Така междинната цена на земята е оценена не въз основата на действителни покупко-продажби с парцели, а въз основата на предлагането за 737 евро на кв. м. Апортирани са и парцели, които Георги Гергов е ипотекирал, като ресторантски комплекс “Пълдин ”. Това е неприемливо, само че съдията не го е ревизирал “, цитират проверяващия уебсайт BIRD.BG в желае си от Демократична България Пловдив.

Делото е разпределено в Окръжен съд – Пловдив.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР