От декември тази година ще отпадне т.нар. геоблокиране, което означава,

...
От декември тази година ще отпадне т.нар. геоблокиране, което означава,
Коментари Харесай

Константин Арабаджиев: От декември пазаруваме онлайн от всяка страна от ЕС, отпада т.нар. геоблокиране

От декември тази година ще отпадне така наречен геоблокиране, което значи, че към този момент няма да може уеб сайтове, които не желаят да изпращат стока до България, да си го разрешават.

Ние ще можем умерено да пазарим онлайн от всяка страна от Европейски Съюз. Това сподели Константин Арабаджиев, член на Комисията за отбрана на потребителите на откриването на нов информативен магазин във връзка Световния ден на потребителите на 15 март, съобщи Агенция „ Фокус ".

„ Организираме събитието през днешния ден, с цел да може от ден на ден консуматори да получат информация, да ги подтикваме да научат повече за правата си при потреблението на цифровите услуги и всевъзможен различен вид услуги, предлагани им от търговците ", изясни той. „ Готови сме да отговаряме на въпроси и да консултираме потребителите. Бихме могли да получим сигнал или тъжба в днешния ден.

Тук сме, с цел да бъдем в помощ на потребителите ", съобщи Константин Арабаджиев. „ Ние сме единственият надзорен орган, който дава отговор за отбрана на потребителите. Логично е на Световния ден на потребителите ние да сме измежду потребителите. Основният акцент е цифровият пазар да бъде по-справедлив за потребителите ", посочи той.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР