От Държавната консолидационна компания няма никаква нужда. Това заяви пред БНТ

...
От Държавната консолидационна компания няма никаква нужда.
Това заяви пред БНТ
Коментари Харесай

Никола Янков: Няма нужда от ДКК


" От Държавната консолидационна компания няма никаква потребност ".

Това съобщи пред Българска национална телевизия някогашният зам.-министър на стопанската система Никола Янков.

„ Държавната консолидационна компания беше основана през 2010 година при първото държавно управление на Борисов, с концепцията да консолидира надзор върху сдруженията от Министерството на стопанската система, които не бяха приватизирани ", съобщи той.

Първоначално причините бяха, че по този начин ще се изкарат приходите от приватизация на сдруженията отвън държавния и ще се професионализира ръководството, т.е., ще има корпоративна конструкция, която ще е по-компетентна от държавната администрация да управлява тези сдружения.



" Не се професионализира ръководството на тези сдружения, те заспаха зимен сън. Нещо се случваше там, само че никой не знаеше какво. 10 години по-късно от тази конструкция няма никаква потребност, с изключение на да създава кавги “, сподели Янков.

Според него няма причина и ВМЗ Сопот да е държавен.

„ ВМЗ Сопот е машиностроителен цех, с лиценз да създава оръжие. Нищо повече. Държавата да създава оръжие не е стратегически развой. Това не прави националната сигурност по-добра или защитата на страната по-сериозна “, изясни Янков.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР