От дълги години казвам на начинаещите мениджъри, че най-добрият начин

...
От дълги години казвам на начинаещите мениджъри, че най-добрият начин
Коментари Харесай

Действията говорят повече

От дълги години споделям на начинаещите мениджъри, че най-хубавият метод да реализират нещо значимо е като се откроят от останалите. В днешно време това става все по-трудно постижимо, защото всеки дава най-хубавото от себе си, с цел да изпъкне. Има обаче няколко метода подобрите възможностите си да се отличите от другите в един свят, в който всеки се старае да покаже с какво е неповторим:

Не чакайте за позволение

Много хора чакат някой различен да ги разпознае като водачи преди да поемат самодейността в свои ръце. Не чакайте утвърждение от някои различен, бъдете смели и вземете ориста си в личните си ръце.

Фокусирайте се върху качеството

Някои хора считат, че ще бъдат видяни от по-висшестоящите мениджъри в компанията в случай че правят доста работа. Често обаче това води до криво-ляво осъществяване на обособените задания. В момента живеем във време, в което качеството е по-важно от количеството, тъй че би трябвало да си поставите високи стандарти на работа и да се уверите, че всичко което вършиме, дава отговор на тях.

Престанете да се рекламирате

Много експерти мислят, че би трябвало да се популяризират, с цел да привлекат вниманието на шефа. Истината е, че дейностите ви приказват повече за вас от думите. Нека вашата достоверност бъде това нещо, което ви разграничава от останалите. Колкото по-естествено и доброволно се държите, толкоз по-лесно ще можете да изградите здрави и устойчиви връзки с вашите сътрудници.

Помогнете на другите, преди да потърсите помощ от тях

Докато всички към вас работят крепко, с цел да бъдат видяни, вие може да изпъкнете като им подадете ръка. Помагайте на хората към вас, без да очаквате нещо в подмяна. Освен че по този метод ще се отличите от останалите, вие увеличавате шанса си да получите поддръжката на ваш сътрудник, когато имате потребност от нея.

Живеем във време, когато всички желаят да са суперзвезди в офиса. Служителите работят по-дълги часове и вършат всичко по силите си, с цел да изградят контакти с колкото се може повече значими хора в компанията. Това обаче няма да ви помогне да се отличите от останалите - в случай че не за друго, то поради самия факт, че всичко го вършат. Бъдете уважителни и откровени, фокусирайте се върху качеството и помагайте на другите, когато можете. Това са методите да изпъкнете.

...........................

Лоли Даскал , президент и изпълнителен шеф на консултантската компания Lead From Within, в своя блог.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР