От четвъртък, 11 август, защитна маска за лице ще трябва

...
От четвъртък, 11 август, защитна маска за лице ще трябва
Коментари Харесай

Промени в режима на носене на защитни маски от 11 до 18 август



От четвъртък, 11 август, защитна маска за лице ще би трябвало да бъде носена, единствено когато жителите се намират в лечебни заведения, аптеки, оптики, профилирани институции за даване на обществени услуги и в обществени услуги от резидентен вид за деца и възрастни.

Това гласи заповед, подписана през днешния ден от министъра на опазването на здравето Асен Меджидиев. Тя ще бъде в действие до 18 август в това число.

Маски ще се изискват и при потреблението на градския превоз и престоя на съответните спирки/станции, които се намират на закрито. Изключение от условието за носене на защитна маска се позволява за деца до 6-годишна възраст.

С издаването на заповедта се цели уеднаквяване на противоепидемичните ограничения в страната, с оглед стадия на разпространяване на Covid-19 все още.

В нея е посочено още, че работодателите и органите по назначение провеждат провеждането на противоепидемични ограничения в работните пространства, в това число постоянно проветряване и дезинфекция; недопускане на лица с прояви на остри респираторни заболявания до работните пространства и инструктаж за вярна хигиена. При опция работата може да бъде проведена и в отдалечена форма или при работно време с променливи граници.

В детските ясли и детските градини би трябвало да се организира засилен утринен филтър за недопускане на деца с клинични признаци на COVID-19 и други заразни заболявания. Ежедневен филтър е наложителен и в профилираните институции за даване на обществени услуги и в обществените услуги от резидентен вид за деца и възрастни за недопускането на консуматори и личен състав със признаци на COVID-19.

Пълният текст на заповедта можете да видите.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР