От бюджета на Министерството на икономиката на Община Божурище ще

...
От бюджета на Министерството на икономиката на Община Божурище ще
Коментари Харесай

Финансират Община Костинброд за развитие на инвестиционен проект

От бюджета на Министерството на стопанската система на Община Божурище ще се дават средства за създаване на детайли от общинска пътна инфраструктура. Тези пари ще бъдат отпуснати за реорганизация и рехабилитация на част от общински път на Костинброд. Решението за финансиране на обществена общинска инфраструктура е на държавното управление. Ремонтът се прави във връзка със сертифициран план по Закона за поощряване на вложенията на "Кока-Кола Хеленик Ботълинг Къмпани България " АД за "Разширение на индустриален център на "Кока-Кола " в Костинброд, 2020 ".

Още с откриването на завода в Костинброд "Кока-Кола ХБК България " получава документ "Инвеститор на годината " за своето влагане "на зелено " и от този момент насам компанията непрестанно способства за развиването както на завода, по този начин и района и за българската стопанска система. Производството на "Кока-Кола " в България датира от 1965 година и годишно компанията създава над 300 млн. литра питиета и влага над 105 млн. лева в локални снабдители. Само за предходната година компанията е платила към държавния бюджет 84 млн. лева в налози и такси. Днес Системата на Кока-Кола в България се състои от пет юридически лица, а "Кока-Кола ХБК " разполага със седем дистрибуционни центъра и реализира производството си за локалния пазар и за експорт в два български града - Банкя и Костинброд.

През тази година "Кока-Кола ХБК България " е вложила близо 40 млн. лева в индустриалния си център в Костинброд, което слага завода в България измежду най-модерните центрове на Групата на "Кока-Кола Хеленик Ботълинг Къмпани " в района. Тази инвестиция дава опция на компанията да създава питиета и за експорт - Румъния, Сърбия и Гърция и в други страни в района. Старт на новите индустриални мощности беше даден през август. А реконструкцията на общинския път е част от облекченията, които вложителят има право да получи от страната.

"Инвестицията от 40 млн. лева ще трансформира Костинброд в същински европейски мега цех. Новата бутилираща линия за PET бутлики е най-модерната във всички 28 страни в Групата на "Кока-Кола ХБК ". Тя е 25% по-бърза от другите линии, употребява 20% по-малко сила и удвоява потенциала на завода. По този метод България се трансформира в районен център за експорт на продукция - за страни като Румъния, Сърбия и Гърция. В "Кока-Кола " обаче сме отдадени и на повече от това да произвеждаме най-популярните питиета в света. Ние се грижим за природата.Тази година, да вземем за пример, заводът в Костинброд ще употребява 600 тона рециклиран PET материал като един от детайлите в нашето пътешестване към "Свят без боклуци ", споделя Юрг Буркхалтер, изпълнителен шеф на "Кока-Кола ХБК България ".

Обновяването на мощности на завода цели и по-ефективно потребление на ресурсите. Освен че понижава с 20% употребяваната електрическа енергия, новата бутилираща линия ще понижи с 3.3% употребяваната вода за 1 литър създадена напитка.

Обявената инвестиция покрива и разширение на складовата база на завода, с цел да могат да бъдат посрещнати потребностите на новото районно произвеждане. В подготовка е и построяването на тръбопровод, който освен ще способства за облекчаване на потребностите на производството, само че и ще бъде от изгода и за пълноценното зареждане с вода на жителите на село Волуяк и град Костинброд. В развой е също и разширение и реконструиране на прилежащата инфраструктура на завода.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР