От Бургаския завод за дървесина Кроношпан планират закупуване на станция

...
От Бургаския завод за дървесина Кроношпан планират закупуване на станция
Коментари Харесай

Бургаски завод планира да купи станция за наблюдение чистотата на въздуха

От Бургаския цех за дървесина " Кроношпан " възнамеряват закупуване на станция за наблюдаване на чистотата на въздуха . Съоръжението да бъде предоставено на общината за стопанисване, оповестиха от " Кроношпан ". Заводът е обект на голям брой инспекции дали има нещо общо със замърсяването на въздуха в региона.

Заради множеството сигнали от управлението на компанията уведомиха кмета Димитър Николов за идното закупуване на стационарна станция за 24-часов мониторинг на равнищата на фини прахови частици (ФПЧ) на територията на ж. к. " Славейков ".

 Заводът за дървообработка
Заводът за дървообработка " Кроношпан " замърсява околната среда

Причината била пренареждането на склад за дървесина

Очакванията са, че с това оборудване ще бъде реализиран самостоятелен надзор. Отчетните данни ще бъдат оповестени он-лайн.

Самата станция ще бъде ситуирана в " контактната зона " там, където общината реши и когато сметне за належащо .

 От бургаски цех твърдят, че извършват екоизискванията
От бургаски цех твърдят, че извършват екоизискванията

При взимане на пробите е участвал и представител на Регионална инспекция за опазване на околната среда Бургас

От предприятието твърдят, че следва да бъде реконструирана и построена нова непрекъсната висока ограда в посока ж.к. " Славейков " и ул. " проф. Яким Якимов ", с цел да лимитират до най-малко опциите за обособяване на прахуляк.

Тези две ограничения са единствено част от въвеждането на огромната двугодишна стратегия, чиято последна цел е ограничение и недопускане на разпространяването на миризми и ФПЧ от активността на предприятието.

От фабриката за дървесина твърдят, че в близко време ще понижат доста въздействието върху околната среда и ще извърши още по-стриктните условия за работа в дървопреработвателната индустрия, които са част от влизащите в края на 2019 година НДНТ (най-добри налични техники), утвърдени в Европейския Съюз. В момента програмата се съгласува, обезпечено е и финансиране от компанията.

 В цех
В цех " Кроношпан " изпълнили първата част от ограниченията на Министерство на околната среда и водите

Двукратно правили профилактика на пречиствателните уреди

Предприятието възнамерява да извърши всички нови условия и стандарти на Европейски Съюз доста преди влизането им в България, обявиха шефовете Николай Банков и Асен Ников.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР