От БСП са внесли подписи за свикване на извънредно заседание

...
От БСП са внесли подписи за свикване на извънредно заседание
Коментари Харесай

БСП свиква извънредно заседание на парламента за бюджета и насилието над журналисти


От Българска социалистическа партия са внесли подписи за привикване на изключително съвещание на Народното събрание другата седмица. Социалистите упорстват депутатите да се съберат в понеделник от 13.00 при дневен ред от две точки: Първо, решение на Народното събрание, с което се задължава държавното управление на Борисов в седем дневен период да внесе актуализация на бюджета в Народното събрание, във връзка със социално-икономическите ограничения за превъзмогване на последствията от рецесията с КОВИД-19. Второ, чуване на министър-председателя и ръководител на партия ГЕРБ, Бойко Борисов, и министъра на вътрешните работи за неприемливото принуждение над публицисти и протестиращи жители по време на националната конференция на партия ГЕРБ.

От Българска социалистическа партия са разтревожени от експанзията против публицисти на вчерашната конференция на ГЕРБ в София. И желаят министър председателят Бойко Борисо и вътрешният министър персонално да обяснят какво се е случило и за какво е позволено.

За последните 10 години доста пъти сме били очевидци на посягане против свободата на словото, цензура, напън, заплашване и побой над публицисти. Вчера бяха минати всички граници. На публично мероприятие на ръководещата партия, която държи всички лостове на властта, се стигна се до това да не може да се обезпечи сигурност на хората и върху тях да се нанася побой, напомни Нинова. Има явни записи на публицистите, че биячите се познават с представители на партия ГЕРБ.

И двата случая - харченето на пари отвън Народното събрание и насилието над публицисти и протестиращи са емблема на ръководството на Борисов и ГЕРБ. През последните години е погазван Народното събрание и министър председателят еднолично е разпределял средствата на всички български жители – или за оцеляване, или за партийни потребности. Цензурата и бухалката за всеки инакомислещ и свободен човек, който показва мнението си, не за първи път се пускат в деяние, отново със същата цел – защита на едноличната власт. Това са две характерности на ръководството през последните години, на което е време да се постави край и да се стартира с смяната в България, акцентира още водачът на Българска социалистическа партия.

Нинова разяснява и претекстовете на социалистите за актуализация на бюджета. Искаме бистрота за харченето на всеки лев на българските жители, предвидимост за стопанската система и грижа за хората. Последиците от ковидкризата са тежки за стопанската система и за семействата. Премиерът Борисов даде обещание да раздаде близо 2 милиарда лв. без проект, без тактика, отвън парламентарния ред, акцентира Нинова. По думите й министър председателят работи само, с цел да погаси недоволството против себе си и за свое персонално избавление. Но раздава парите на всички българи. Искаме гаранции, че те ще стигнат до хората и действителната стопанска система, а няма да потънат в нечие чекмедже и в доближените до властта компании, акцентира водачът на Българска социалистическа партия. Искаме явен доклад какво е положението на бюджета и прогнози за есента и зимата. Искаме бистрота за харченето на всеки лев на българските жители, предвидимост за стопанската система и грижа за хората, добави Нинова.

В актуализацията на бюджета ще предложим пари за машинното гласоподаване. Чуваме през днешния ден, че хората се плашат със болест от машинното гласоподаване, че нямало време за него. 10 години не си мръднаха пръста, с цел да го осъществят изцяло с единствената цел да манипулират изборите и да трансформират резултата. Няма да отстъпим от това и желаеме в тази актуализация, която държавното управление ще внесе, да се подсигурява и машинното гласоподаване, безапелационна бе тя.

Normal021falsefalsefalseBGX-NONEX-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name: " Нормална таблица " ; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent: " " ; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin-top:0cm; mso-para-margin-right:0cm; mso-para-margin-bottom:10.0pt; mso-para-margin-left:0cm; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family: " Calibri ", " sans-serif " ; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family: " Times New Roman " ; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;}
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР