От българското Министерство на външните работи съобщиха, че пакистанските власти

...
От българското Министерство на външните работи съобщиха, че пакистанските власти
Коментари Харесай

Министерство на външните работи получи потвърждение за смъртта на Скатов

От българското Министерство на външните работи оповестиха, че пакистанските управляващи са изпратили съобщение за гибелта на алпиниста по дипломатически път посредством посолството ни в Пекин. Министерство на външните работи е в контакт с околните на Атанас Скатов и оказва подпомагане по случая.

Министерството на външните работи на Република България показва своите съболезнования на фамилията и околните на починалия планинар! Съболезнования през посланика на Пакистан в Пекин бяха отправени и от пакистанското държавно управление.

“Изказваме поклонение през силата на духа на нашия планинар – неговият героизъм и нестихващата му воля към върха в никакъв случай няма да бъдат забравени”, обявиха от външно министерство.

За 42-годишния българин това бе 21-а експедиция в последните осем години и общо четиринадесета офанзива на осемхилядник. Голямата фантазия на родения в Сливен планинар бе да изкачи всички осемхилядници, като от нея го деляха четири върха - К2, Шиша Пангма, Броуд Пик и Нанга Парбат.

Това е трети драматичен случай с български планинар в последните години. През май 2018 година Боян Петров изчезна при нанагорнище на Шиша Пангма, а година по-късно Иван Томов почина на Лхотце.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР