От Българския лекарски съюз настояват за спешни преговори с НЗОК,

...
От Българския лекарски съюз настояват за спешни преговори с НЗОК,
Коментари Харесай

БЛС: Касата заделя пари от здравните вноски за държавата, вместо за лечение

От Българския лекарски съюз упорстват за незабавни договаряния с НЗОК, на които да бъдат разпределени парите от здравни вноски, разпределени като остатък в бюджета на касата.

Пред Българска национална телевизия ръководителят на БЛС доктор Иван Маджаров съобщи, че касата непозволено заделя пари от здравните вноски и вместо за лекуване възнамерява да ги върне към държавния бюджет. В същото време парите за медикаменти за лечебните заведения за последните три месеца на годината са под въпрос, а в над 200 лечебни заведения контрактуваните нараствания на заплатите на личния състав няма по какъв начин да се случат.

" Искам да ги прикани оттук насетне безусловно намерено да излезем на диспути и там, пред всички, да ни кажат кой тъкмо министър на финансите, на опазването на здравето или началник на касата, им разпорежда не да лекуват и да употребяват здравноосигурителните вноски за лекуване, а да ги икономисват. Защото те доста гордо оповестяват, че щели да спестят към 200 млн. и да ги трансферират в бюджета на страната и съгласно тях няма проблем. Но всички знаем, че има ", съобщи доктор Маджаров.

Според него касата употребява механически причини, с цел да не заплаща за действително осъществено лекуване и по този метод е насъбран по този начин нареченият остатък от близо 200 милиона лв..

" Сега употребяват, че няма постоянно държавно управление, няма настоящ парламент и няма пред кого да се регистрират. И вършат едни ПР акции, викат публицисти и им споделят какъв брой всичко е розово и красиво ", добави той.

Председателят на лекарския съюз посочи, че в случай че се наложи, от съсловната организация ще сезират и способените органи.

 
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР