От Български лекари за ново здравеопазване в отворено писмо до

...
От Български лекари за ново здравеопазване в отворено писмо до
Коментари Харесай

Български лекари за ново здравеопазване с отворено писмо до председателя на здравната комисия

От Български лекари за ново опазване на здравето в отворено писмо до Александър Симидчиев , ръководител на здравната комисия в 45-то Народно заседание, насочат апел към разнородния, най-вече не-лекарски състава на Комисията по опазване на здравето.

В обръщението се показва, че времето за промени в бранша постоянно е настоящо и то не се дефинира от „ епидемиологичната конюнктура “. От друга страна, търсенето на необятен, експертен консенсус не е демонстрация на уязвимост, а на разсъдък и осъзната нужда.

В обръщението се споделя също, че при двойно понижен лекарски състав, в областта на опазването на здравето от този парламент може да се чака всичко :

" От една страна, необремененост и автентично мислене, от друга-откровен популизъм . Накъде ще тръгнат нещата, следва да разберем. За страдание, хора като господин Лъчезар Иванов или госпожа Мая Манолова няма по какъв начин да бъдат генератор на смислени послания и работещи хрумвания. Защо, всеки може самичък да реши. Къде сгрешихме и каква е ролята им измежду националните избраници, мъчно ще си разбираем. Да са ни честити новите 240 национални „ избраници “, пишат в декларацията от Български лекари за ново опазване на здравето.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР