От България има постъпили редица сигнали към Европейската прокуратура. Това

...
От България има постъпили редица сигнали към Европейската прокуратура. Това
Коментари Харесай

Янаки Стоилов: Според Лаура Кьовеши е необходимо разследване по високите етажи на властта 

От България има постъпили редица сигнали към Европейската прокуратура. Това сподели служебният министър на правораздаването проф. Янаки Стоилов пред по отношение на визитата на Лаура Кьовеши в България.

Той съобщи, че не може да каже дали е работено по тях, или не, само че удостовери, че такива сигнали има.

Проф. Янаки Стоилов посочи, че Лаура Кьовеши чака да има съдействие с изключение на с прокуратурата, и с други органи в България, в това число с такива от системата на Министерство на вътрешните работи. " Това за мен е вярно. Колкото по-широко е това взаимоотношение, толкоз резултатите могат да бъдат по-добри. Случаи има от целия Европейски Съюз, в това число от България, само че те следва да бъдат проучвани и по тях да има изговаряне ", сподели още проф. Янаки Стоилов.

" Другото значимо, което стана дума. Тя категорично съобщи, че се преследват избрани закононарушения. Тя няма лист от хора, които би трябвало да понесат отговорност, само че би трябвало да се знае, че е належащо да има инспекция, следствие по високите етажи на властта и те би трябвало да завършват бързо ", сподели още проф. Янаки Стоилов.

Той обърна внимание, че с европейския основен прокурор са коментирани останалите 6 от 10 места за български и европейски прокурори, които не бяха запълнени.

" Добре е, че се засегнаха и някои други тематики, които засягат правната система на България. Например за профилираното правораздаване. Става ясно, че е повече политически, в сравнение с юридически въпрос. Това е в компетенцията на българските управляващи ", сподели още министърът на правораздаването. По думите му констатация на Лаура Кьовеши е че е ненужно профилираното правораздаване и че дали ще го има зависи повече от предлагането на министъра на правораздаването, на държавното управление и на Народното събрание.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР