От атмосферата на Земята с времето ще изчезне целият свободен

...
От атмосферата на Земята с времето ще изчезне целият свободен
Коментари Харесай

В крайна сметка кислородът на Земята ще свърши

От атмосферата на Земята с времето ще изчезне целият свободен О2, което ще стане причина за измирането на множеството организми на планетата. До този извод са стигнали ученият Казуми Озаки от Университета в Тохо и американският експерт Кристофър Рейнхард от Технологичния институт в Джорджия, чрез компютърно моделиране.
Изследователите са " пуснали " еволюцията на атмосферата на нашата планета, взимайки поради геологичните, биологичните и климатичните фактори.
 Човечеството с крачка по-близо към основаване О2 на Луната Човечеството с крачка по-близо към основаване О2 на Луната
Британска компания подписа контракт за 280 000 евро с Европейската галактическа организация за добиване на О2 от лунните скали, оповестява...
Според прогнозите на създателите на проучването, оповестено в списание Nature Geoscience, стабилността на земната атмосфера ще се резервира в околните 1 милиард години. Но по-късно, поради внезапното увеличение на слънчевата интензивност, кислородът ще изчезне от планетата ни. Този развой ще стартира с намаление на въглеродния диоксид, с което ще се наруши процесът на фотосинтезата и по този начин кислородът ще изчезне от атмосферата.
Учените предвиждат, че измененията в средата за живот ще доведат до гибелта на всички комплицирани аеробни организми, след което планетата ще бъде населявана единствено от примитивни анаеробни микроби. Затова в действителност и хората имат краен период, в който " да се изнесат " от планетата, в случай че желаят да оцелеят като тип.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР