От Асоциацията на индустриалния капитал в България излязоха с противоречащи

...
От Асоциацията на индустриалния капитал в България излязоха с противоречащи
Коментари Харесай

АИКБ излезе с противоречащи си позиции по готвените промени в Законопроекта за държавния бюджет

От Асоциацията на индустриалния капитал в България излязоха с противоречащи си позиции по оповестените планове на ръководещата коалиция за промени в Законопроекта за държавния бюджет за 2020 г.

Става дума за декларираните планове на ръководещата коалиция за увеличение на минималната пенсия на 250 лева, както и концепцията първият ден от болничните да не се заплаща.

По нашето законодателство публичното и здравното обезпечаване вървят ръка за ръка и са наложителни за хората в трудоспособна възраст. Логично е и всеки да получава в избран миг обезщетение (пенсия) според от осигурителния принос на съответния човек в дадената обществена система.

Това е записано и в декларацията на АИКБ в точка първа от оповестената през днешния ден позиция.

Но не важи ли същото и за системата на здравното обезпечаване. И за какво съгласно работодателската организация в този случай не важи залюбеното нагоре предписание за осигурителния принос на съответния човек.

Едва ли чиновниците в фирмите от орбитата на АИКБ се обезпечават за здраве от второ число на дадения месец.

С тази позиция работодателската организация влиза в скрит план против правата на работещите и маха с ръка на злоупотребите - в тази ситуация - с " пандемичното разгръщане в последните години на злоупотребите с болнични листове ".

И с цел да не излизат с позицията, че заплащат част от здравната вноска, по-добре е работодателите да не се месят в връзките здравно обезпечаване - служащ.

Защото някой на следващия ден може да изиска болните да не се лекуват през първия ден на болестта като мярка за прекъсване на някакви злоупотреби.

Ето и цялостният текст на позицията на организацията:

Позиция на Асоциация на индустриалния капитал в България

по оповестените през вчерашния ден, 14 ноември 2019 година планове на ръководещата коалиция за промени в Законопроекта за държавния бюджет за 2020 г.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР