От Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ) предупреждават, че

...
От Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ) предупреждават, че
Коментари Харесай

Ще затворят ли 250 ВЕЦ-а заради спорни нови правила?

От Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ) предизвестяват, че 250 ВЕЦ-а могат да затворят тази година поради смяна в условията към тях. " Ако това се случи, електрическата енергия ще нарастне ", съобщи пред bTV ръководителят на АИКБ Васил Велев.

Според него това е образец до каква степен може да докара неналичието на правна сигурност у нас.

До 2017 година при построяването на ВЕЦ-ове и при водоползване за други обекти е нямало условие за основаване на право на градеж за самото водохващане са пуснати в употреба, са във " висящо състояние ". На 23 март тази година се приема изменение в Наредбата за прилагане на повърхностните води и казусът се задълбочава. Там се споделя, че с цел да се удължи разрешението за водоползване, би трябвало да се показа документ за учредено право за водовземането. " Такъв документ може да се издаде постфактум ", изясни Велев.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Сигнал до прокуратурата в България и в Италия за източване н...

По думите му служебният кабинет може да стопира наредбата в наредбата, тъй че да не спрат работа ВЕЦ-овете, на които им изтичат разрешенията за водоползване, само че това би трябвало трайно да се уреди посредством промени в законодателството за сходни заварени случаи.

От през вчерашния ден пък към този момент са в действие нови по-високи цени на парното, природния газ и тока. Увеличенията са по-големи от в началото оповестените. " На пазара на електрическа енергия това повишаване е реалност от много време. Цените за електрическа енергия освен в България, само че и в цяла Европа са извънредно високи. Основната причина за това е повишаването на излъчванията на въглероден двуокис ", разяснява ръководителят на АИКБ.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР