От Асоциацията на банките в България предупреждават за нови телефонни

...
От Асоциацията на банките в България предупреждават за нови телефонни
Коментари Харесай

Асоциацията на банките в България предупреждава за нови телефонни измами

От Асоциацията на банките в България предизвестяват за нови телефонни измами. Съветът е, в случай че получите позвъняване или имейл от някого, който се показва за чиновник на банка да н е споделят персонални и банкови данни, да не се конфигурират приложения и да не се отварят на линкове, които са Ви били изпратени от тези лица. От асоциацията предизвестяват да не се правят заплащания и да не се споделят получени кодове за идентификация и достъп до електронното си банкиране. Касае се за машинация, означават от професионалната организация. 

Опитите за този тип телефонни измами стават все по-чести. Лица, които се показват по телефона за банкови чиновници, целят да подведат клиентите на банките и да ги накарат да извършат разнообразни дейности, с които да получат достъп до техните средства. Най-често под друг предлог, да вземем за пример, за проблеми със сигурността, те се пробват да получат сензитивна информация по отношение на потребителски имена, пароли, номера на банкови карти, наличност по сметки и други данни. 

От асоциацията предизвестяват в никакъв случай да не се дава сензитивна информация и данни за идентификация на други лица. Трябва да се знае, че вашата банка в никакъв случай няма да изиска да предоставите сходни данни по телефон или имейл. Банкови чиновници в никакъв случай няма да Ви накарат да инсталирате приложения за далечен достъп и да пробват да получат надзор върху мобилното Ви устройство или компютъра Ви. Ако получите такова позвъняване, знайте, че това е опит за машинация от страна на лица, които се показват за банкови чиновници, с цел да получат достъп до средствата Ви. " Бъдете бдителни и изключително подозрителни към позвънявания от номера от чужбина, както и към лица, които се показват за чиновници на банки, които не познавате и/или с които нямате договорни връзки ", поучават от Асоциацията на банките в България. Често пъти измамниците нямат цялостна информация и налучкват банката, на която сте клиент, в опит да Ви подведат.

Също по този начин, в никакъв случай не влизайте в електронното си банкиране от линкове, които сте получили по имейл, СМС или от рекламни банери в Интернет, а единствено и само от формалния уеб страница на вашата банка и от формалното мобилно приложение. 

В случай че получите такова телефонно позвъняване, се свържете неотложно с банката си и с полицията.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР