От Агенцията Пътна инфраструктура информираха, че движението се осъществява само

...
От Агенцията Пътна инфраструктура информираха, че движението се осъществява само
Коментари Харесай

Катастрофа на магистрала „Тракия“ затрудни движението за часове

От Агенцията " Пътна инфраструктура " осведомиха, че придвижването се реализира единствено в дейната лента, а изпреварващата бе затворена. Около 20 часа придвижването бе възобновено.

Това е втора злополука на автомагистралата за през днешния ден. Преди обед имаше случай преди разклона за Раковски, в посока Бургас, който още веднъж провокира запушване. Движението бе контролирано от полицията. При случая имаше единствено един участник в придвижването, чието положение не е ясно.

Сутринта имаше натоварен трафик на гранично контролно-пропускателният пункт " Кулата ", където чакащите да преминат оставаха с часове.

Във връзка с трафика и войната по пътищата у нас, по-рано от Министерство на вътрешните работи оповестиха, че през миналото денонощие 31 души са били ранени при 24 тежки произшествия в страната. В София от петък до събота са станали две тежки и 46 леки катастрофи, при които има двама потърпевши. Един от ранените е с заплаха за живота. 

От началото на юни на територията на страната са регистрирани 174 тежки катастрофи, при които са починали осем души, а 217 са ранени. 

Продължава и акцията на Министерство на вътрешните работи с акцент недопускане на ръководство от водачи, използвали алкохол, наркотични субстанции и/или техни аналози, както и ръководство на МПС от неправоспособни водачи.

В рамките на миналия ден полицията е открила 10 водачи, карали след приложимост на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, и петима - с над 1,2 промила, един е отказал тестване, оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи. 

Общо 11 души са засечени да ръководят моторно транспортно средство под влияние на наркотични субстанции или техни аналози, трима са отказали тестване.

През последните 24 часа пътните служители на реда са ревизирали 8498 моторни транспортни средства и10 878 водачи и пасажери. Съставени са 2327 фиша и 597 акта за открити административни нарушавания (АУАН). Не са открити водачи, карали под влияние на наркотични субстанции или техни аналози. 

Действията на Министерство на вътрешните работи в тази тенденция започнаха след тежката злополука на бул. " Черни връх " на 5 юли предходната година. При случая починаха две млади девойки. На първа инстанция за злополуката бе наказан Георги Семерджиев.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР