От абстрактни шедьоври на експресионизма до перфектни портрети и натюрморти

...
От абстрактни шедьоври на експресионизма до перфектни портрети и натюрморти
Коментари Харесай

Робот с изкуствен интелект рисува шедьоври

От нереални шедьоври на експресионизма до съвършени портрети и натюрморти - изкуственият разсъдък може да основава художествени произведения, които не се разграничават по нищо от картини, рисувани от хора, заяви " Мейлонлайн ", като цитира резултати от изследване.

В онлайн анкети близо 200 души не са съумели да разграничат картини на художници от произведения на изкуствен интелект. Те са основани от логаритми, подготвени благодарение на десетки хиляди изображения на същински картини.

Колкото повече изображения на избран жанр проучват логаритмите, толкоз по-близки до основани от индивида ще са картините му.

" Творчеството и креативният развой са последната преграда, последният пост, където хората към момента имат преимущество ", сподели създателят на изследването Харша Гангатхарбатла, учител в университета на Колорадо. " Големият въпрос е можем ли да научим логаритмите на усеща ", счита той.

В проучването си ученият открил също, че хората се въздействат, когато знаят дали обещано произведение е дело на жив човек или на робот. Когато хората знаят, че дадена творба е дело на изкуствен интелект, те са склонни да я правят оценка по-ниско, въпреки че картините на роботи постоянно се продават на високи цени.

През 2018 година аукционна къща " Кристис " продаде картината " Портрет на Едмънд Белами ", нарисувана от изкуствен интелект, за 432 500 $, напомня изданието.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР