От 7 февруари 2022г. в Димитровград започва реалното изпълнение и

...
От 7 февруари 2022г. в Димитровград започва реалното изпълнение и
Коментари Харесай

В Димитровград започва смяна на старите отоплителни уреди с климатици

От 7 февруари 2022г. в Димитровград стартира действителното осъществяване и подмяната на старите отоплителните уреди с климатици по плана „ Подобряване качеството на атмосферния въздух в община Димитровград посредством замяна на отоплителни устройства на твърдо гориво с различни форми на отопление “, това стана ясно на извършена през днешния ден среща сред кмета на общината Иво Димов, ръководителя на плана Марияна Христова и шефа на фирмата-изпълнител Атанас Лозанов.

От на следващия ден представител на компанията, която координира процеса ще се свързва по телефона с първите 100 индивида, по поредността на подписване на договорите. Гражданите, които желаят монтажа да се случи още в този момент, в отоплителния сезон, ще би трябвало да заявят единодушието си с сключване на декларация. След декларираното предпочитание от тяхна страна, от фирмата-изпълнител ще уговорят с тях комфортен ден и час за реализирането на монтажа. До седмица след монтирането на новите климатици хората ще би трябвало да предадат старите си печки на твърдо гориво на друга компания, която е оторизирана да прави тази активност.



 

2815 климатика би трябвало да бъдат инсталирани до 31.12.2023г., когато изтича и периода за осъществяване на плана.
Кметът на Димитровград разиска значими проблеми за града с депутати, регионалния шеф и ръководителя на общинския съвет
По самодейност на кмета на община Димитровград Иво Димов през днешния ден се организира среща сред народните представители в 47-то Народно заседание от...
Прочети повече
Уточняваме, че през вчерашния ден изтече периода и по другата процедура за подаване на предложения за избор на снабдители на отоплителни устройства за битово отопление на газ, пелети и радиатори.

Проектът е най-големият осъществен сега от община Димитровград и се финансира по Оперативна стратегия „ Околна среда 2014-2020 година ” Финансирането е на стойност 7 555 396,72 лв. от които 6 422 087,21 лв. от Кохезионния фонд на Европейския съюз и 1 133 309,51 лв. национално съфинансиране от държавния бюджет на Република България. Седем общини в страната са утвърдени да осъществят плановете за възстановяване качеството на атмосферния въздух като Димитровград е една от тях.

Димитровград е втората община в страната, която минава към стадия с действително осъществяване на дейностите по монтажа на новите климатици. До момента единствено София е стартирала тази процедура.

Общата цел на плана е да се усъвършенства качеството на атмосферния въздух в община Димитровград посредством понижаване на излъчванията на ФПЧ10 от битовото отопление като един от главните източници на замърсяване на въздуха. Специфичната цел на плана е да се подменят отоплителните уреди на твърдо гориво на семейства с различни типове отоплителни устройства.

Още от ХАСКОВО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР