От 7 до 18 януари 2019 г. ще се проведе

...
От 7 до 18 януари 2019 г. ще се проведе
Коментари Харесай

Нов шанс за пчеларите от 7 януари

От 7 до 18 януари 2019 година ще се организира нов банкет за финансовата 2019 година по ограниченията от Национална стратегия по пчеларство (НПП). Документи ще се одобряват в ОД на ДФЗ по непрекъснат адрес на физическото лице и по адресна регистрация на юридическо лице.

Мерки Б, Г и Д от НПП 2017-2019 година включват действия за битка против вароатозата, за осъществяване на лабораторен разбор на меда и закупуване на кошери, пчелни фамилии и майки. По мярка А претендентите ще бъдат подпомагани при закупуването на малък пчеларски инвентар, до момента в който мярка В е ориентирана към преносимото пчеларство.

Общият бюджет на пчеларската стратегия възлиза на почти 14.28 млн. лв., от които 50% са обезпечени от Европейски Съюз и 50% - от националния бюджет. За 2019 година финансовият запас е 4 758 590 лв..

Отново ще се дава опция вложенията по ограничения А, Б, В и Д да бъдат осъществени посредством нисколихвен заем от Държавна фирма „ Земеделие “. След утвърждение и подписване на контракт за безплатна финансова помощ по НПП, пчеларите ще могат да подават заявки за заем в период до 15 юли в ОД на ДФЗ по непрекъснат адрес на физическото лице и по адресна регистрация на юридическо лице.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР