От 7 часа тази сутрин търговските обекти в цяла Гърция

...
От 7 часа тази сутрин търговските обекти в цяла Гърция
Коментари Харесай

Търговските обекти в Гърция отвориха при строги ограничителни мерки

От 7 часа тази заран комерсиалните обекти в цяла Гърция отвориха и започнаха да одобряват клиенти, заяви АНА-МПА. В регионите, които са оповестени с " червен код " за разпространяване на ковид, магазините работят по системата click away, т.е. стоките се предават на клиента отвън магазина по предварителна спогодба.

Бизнесът съобщи, че е задоволен от решението за отваряне на търговията. Доколкото в Гърция сега е сезонът на зимните понижения, чака се промоциите да са огромни, с цел да не бъде изтърван моментът. След решението на работните си места ще се върнат 140 хиляди чиновници. Остава в действие разпореждането напредването им да става с изпращане на есемес за задачата на пътуването.

Всички предприятия, които отварят през днешния ден, ще продължат да бъдат считани за наранени от пандемията и да получават помощ от страната, да не заплащат наем и за февруари и да получават дотация за възнагражденията на личния състав си, съобщи министърът на развиването и вложенията Адонис Георгиадис. Ще бъде непокътната поддръжката и за погасяването на отговорностите на компаниите.

Максималният брой на клиентите в един търговски обект е избран на 4 души за магазините до 100 кв.м., а за по-големите - по 1 клиент на всеки спомагателни 25 кв.м.

Фризьорските и козметичните салони се разрешава да работят единствено с авансово непокътнат час, като се не разрешава да има чакащи клиенти в помещението.

Засега заведенията за хранене остават затворени, с изключение на за доставки по домовете или за взимане на храна за у дома. Затворени не престават да бъдат киносалоните и спортните центрове (освен тренировки на спортистите от самостоятелните спортове и участниците в първите лиги на шампионатите по баскетбол и футбол, в олимпийските и параолимпийските игри). Все още няма да работят библиотеките, музеите и т.н.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР