От 27 декември стартира имунизационна кампания срещу COVID-19 на територията

...
От 27 декември стартира имунизационна кампания срещу COVID-19 на територията
Коментари Харесай

Вече и със заповед на министъра: От неделя започва имунизацията срещу COVID-19 |

От 27 декември започва имунизационна акция против COVID-19 на територията на цялата страна, нарежда министърът на опазването на здравето със своя заповед.

Кампанията се провежда от районните здравни инспекции, а имунизациите се правят от лекари в лечебни заведения за извънболнична и болнична здравна помощ, районни здравни инспекции, от лекари в профилирани структури на Министерство на вътрешните работи и Министерство на защитата и от преднамерено основани за задачата имунизационни мобилни екипи.

При нужда в имунизационните екипи ще се включат и медицински експерти от центровете за незабавна здравна помощ и здравните кабинети в детските градини и учебните заведения или от други лечебни заведения.

В заповедта на министъра ясно е написано, че имунизацията против COVID-19 е целесъобразна и безвъзмездна и се слага по избор. Тя се прави след подписано осведомено единодушие.

Съгласно заповедта подпомагане за реализиране на имунизационната акция оказват: регионалните шефове и общинската администрация, в това число и здравните посредници, Българският лекарски съюз, Националната здравноосигурителна каса и шефовете на лечебните заведения на територията на съответните области.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР