От 24 октомври правителството на Венецуела увеличава 20 пъти сусидираните

...
От 24 октомври правителството на Венецуела увеличава 20 пъти сусидираните
Коментари Харесай

Каракас качва бензиновите цени на 2.3 цента за литър

От 24 октомври държавното управление на Венецуела усилва 20 пъти сусидираните цени на бензиновите горива, осведоми в публично изказване държавната петролна компания на страната " Петролеос де Венецуела " (PDVSA). Мярката се налага поради деноминацията на локалната валута, се споделя в известието на петролния монополист. Повишението идва няколко седмици откакто на 1 октомври Каракас пусна нова парична единица - цифров боливар, която е премахнала шест нули от номинала на предходната валута.

Това е второто следващо нарастване на цените на субсидираните горива от юни 2020-а когато кабинетът на президента Николас Мадуро промени десетилетната политика на замразени ценови цени на бензиновите колонки, " с цел да подсигурява производството и дистрибуцията на горива на територията на страната ".

Въпреки скока, субсидираните цени на PDVSA са измежду най-ниските в света. В резултат на покачването литър бензин ще коства 2.3 цента или 10 цента на галон. Това е безусловно " трошица " от цената на бензиновите колонки в болшинството страни на глобуса. До 24 октомври потребителите плащаха по 0.1 цент за литър или 0.5 цента за галон.

Венецуела има дуална ценова система. Едната е за субсидираните консуматори, а другата е  " интернационална " цена от 50 цента за литър или 2.27 щ. $ за галон гориво. 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР