От 23 ноември (понеделник) започна рехабилитaция на път II-81/Ломско шосе

...
От 23 ноември (понеделник) започна рехабилитaция на път II-81/Ломско шосе
Коментари Харесай

Ремонтират Ломско шосе, предстоят проекти, включващи пътища в Костинброд

От 23 ноември (понеделник) стартира рехабилитaция на път II-81/Ломско шосе от кръговото на северната скоростна дъга до новоизграденото кръгово в индустриалната зона на град Костинброд.
Временно придвижването по път II-81 /Ломско шосе сред град Костинброд и гр.София/ в региона на село Волуяк се реализира в една лента. Причината е преасфалтирането на пропаднали сектори, построяването на три колектора за отводняване и слагането на нова еластична ограда /мантинела/. Към днешна дата стартира построяването на колекторните системи за отводняване, а към 15 декември обектът ще бъде изцяло подготвен от София към град Костинброд.
 Община Костинброд бе отличена за следващ път като сполучливо разрастваща се община Община Костинброд бе отличена за следващ път като сполучливо разрастваща се община
През ноември месец 2020г. Асоциацията на българските градове и райони връчи годишните си национални награди. Тазгодишните награди бях...
В интервала май 2017 – октомври 2020 година Министерството на районното развиване и благоустройството (МРРБ) обезпечи забележителен финансов запас, както от държавния бюджет, по този начин и посредством стратегиите на Европейския съюз за рехабилитацията и поддържането на републиканската пътна мрежа, която е 20 хиляди км.Един от тези планове сполучливо беше приключен през 2019 година - Лот 2 „ Път II-81 Костинброд – Бучин проход от км 8+200 до км 30+400, с обща дължина 22,2 км. С осъществяването на плана са усъвършенствани транспортно-експлоатационните качества на правата и е нараснала сигурността на придвижване.
Второкласният път е съществена връзка на Северозападна и Югозападна България през билото на Стара планина. Той е най-пряката връзка за жителите от областите Монтана и Видин със София, както и с Дунав мост II и пристанище Лом. Министерството на районното развиване и благоустройството (МРРБ) и Агенция „ Пътна инфраструктура “ (АПИ) не престават работата върху нови планове, които да подобрят транспортната инфраструктура. През август 2019 година Агенция „ Пътна инфраструктура “ подписа контракт за „ Предоставяне на прединвестиционно изследване за трасе по направлението Монтана – София с тунел под „ Петрохан “ “.
Предварителното изследване за трасе по направлението Монтана – София с тунел под Петрохан включва създаване на обходен път на гр. Костинброд, който стартира от новоизграденото кръгово в индустриалната зона на град Костинброд и приключва на км 10+900 /над Асфалтовата база и земеделския пазар в края на град Костинброд, посока село Драговищица/. В плана е очакван обход и на с. Бучин проход, община Костинброд.
Към момента се прави цялостен обзор на всички елементи от предоставения план от специалисти на Агенция „ Пътна инфраструктура “. Предстои разглеждане и приемане на създаването за първи промеждутъчен стадий от контракта от Експертен технико-икономически съвет (ЕТИС) на АПИ. Бъдещият план ще би трябвало да включва цялостни инженерно-геоложки изследвания и обстоен организационен проект - парцеларен проект (ПУП-ПП) за създаване на обходното трасе, посредством който директният трафик ще се изведе от централната част на града. Обходният път ще обезпечи комфортна и безвредна връзка за трафика от Лом-Монтана-Видин по път IІ-81Ломско шосе, както и за упования засилен тежкотоварен поток към София след цялостното създаване на Автомагистрала „ Европа ”.
На 25 ноември Министерски съвет пренасочи пари от автомагистрала " Струма " за създаване на 32 километра от автомагистрала " Европа ". Като нов план се включва построяването на Автомагистрала " Европа " (между 15 и 48 километър), обсегът на плана за създаване на автомагистрала " Струма ", лот 3.2, (т.е. през Кресненското дефиле) се понижава.
 Костинброд уважи 135 години от рождението на индустриалеца доктор Никола Чилов Костинброд уважи 135 години от рождението на индустриалеца доктор Никола Чилов
На 22 октомври в дребния салон на НЧ „ Иван Вазов-1947 “ жители на община Костинброд уважиха живота и делото на доктор Никола...
Община Костинброд и Агенция „ Пътна инфраструктура “ работят в съдействие за реализирането на планове, които усъвършенстват инфраструктурата в община Костинброд и към нея. С реализирането на описаните планове ще се обнови транспортната инфраструктура към града и ще се обезпечат всички информационни връзки с основните пътни артерии, като на границата сред с.Волуяк, Столична община и община Костинброд ще се построи сериозна пътна връзка сред Ломско шосе и новият скоростен път – на две равнища, позволяваща слизане и качване във всички направления.
Транспортът е стратегически бранш за стопанската система на страната и Европейския съюз, който визира директно ежедневния живот на всички. Той е крайъгълен камък на европейската интеграция, защото изцяло обвързваните и устойчиви транспортни мрежи са належащо изискване за построяването и вярното действие на европейския обединен пазар.
 
 
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР