От 23 май в Германия действа поредната антикризисна мярка, свързана

...
От 23 май в Германия действа поредната антикризисна мярка, свързана
Коментари Харесай

В Германия ще пътуват за 9 евро на месец през лятото

От 23 май в Германия работи следващата антикризисна мярка, обвързвана с покачването на горивата .

Мярката е следната: плащаш 9 евро и ползваш целия градски превоз, даже междуградските влакове и рейсове. Тя ще важи от 1 юни до края на август.

Сравнения на бива да се вършат, само че въпреки всичко е добре да знаем какво се случа по света. Иначе тази мярка ще коства на немското държавно управление 2,5 милиарда евро.

Тя копира концепцията на Австрия, която от края на октомври 2021 година вкара така наречен. Идеята му е да помогне за събаряне на австрийците от колите и качването им на градския превоз. Разликата е, че цената му не е толкоз ниска (1095 евро на година или 821 евро на година за младежи, възрастни хора и хора с увреждания). Но тук става въпрос за всевъзможен тип градски и междуградски превоз за година. За пътуващите непрекъснато хора това е в действителност доста ниска цена поради приходите на австрийците.

Билетът в Германия позволява на хората да употребяват всевъзможен тип превоз в цялата страна , в това число рейсове, трамваи, метро (U-Bahn, S-Bahn), районни влакове на Deutsche Bahn. Изключение вършат транспортните услуги на дълги разстояние, като влакове ICE, IC и EC на Deutsche Bahn, FlixTrains и FlixBuses.

Но 9 евро месечно (билетът важи единствено в границите на календарния месец, до края на август) е безусловно без пари. В Берлин билет за градския превоз е 3 евро.

Още сходни публикации четете на на новия авто сай
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР