От 23.30 часа тази вечер влизат в сила ограниченията, наложени

...
От 23.30 часа тази вечер влизат в сила ограниченията, наложени
Коментари Харесай

Новите ограничителни мерки влизат в сила тази вечер

От 23.30 часа довечера влизат в действие рестриктивните мерки, наложени със заповедта на министъра на опазването на здравето, за да се ограничи разпространяването на ковид у нас.

Днес ще е последният присъствен ден в учебно заведение за децата в цялата страна. От понеделник образованието от 1-ви до 12-ти клас и в университетите минава в електронна среда, а детските градини и яслите се затварят до 21-ви декември.

Със заповедта затварят за гости заведенията, те ще работят единствено за доставки по домове и офиси. Търговски центрове вид мол също преустановяват работа, като в тях ще работят единствено хранителни магазини, аптеки, банкови и застрахователни офиси и тези на мобилните оператори. Няма да работят фитнес залите, казината, културните институции. Изключение са театрите, а залите им ще останат отворени при 30% претовареност на местата. Спортните тренировки и надпревари за деца до 18 години се не разрешават. За възрастните спортисти ограничаването е шампионатите да се организират без аудитория. Преустановяват се груповите пътувания и екскурзии в страната и чужбина. На частни събирания, измежду които сватби, кръщенета, погребения, ще могат да участват до 15 души.

Властите чакат при понижаване на рисковите контакти да се понижи с над 50% и заболеваемостта.

От на следващия ден в питателните магазини сред 8,30 и 10,30 сутринта няма да се позволяват хора до 65 години. За аптеките " зеленият кулоар " отпада.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР