От 22 до 25.10.2020г. в спортна зала Младост Община Бургас

...
От 22 до 25.10.2020г. в спортна зала Младост Община Бургас
Коментари Харесай

Бургас приема най-големия шампионат по кикбокс Купа Бургас

От 22 до 25.10.2020г. в спортна зала " Младост " Община Бургас ще одобри семейството на шампионат по кикбокс с невиждани досега размери, осведомят уредниците. Програмата ще е извънредно натоварена откъм събития и изцяло ще препокрият миналогодишния шампионат.

Това става допустимо с помощта на поетия ангажимент от страна на кмета на града Димитър Николов и шефа на дирекция спорт към Общината Веси Деведжиева град Бургас да бъде годишен хазаин на един от най-големите конгреси в кикбокса.

Истински празник на кикбокса ще се организира в емблематичната за града спортна зала " Младост " тъй като се чакат над 700 поръчки за присъединяване от цялата страна.

Шампионатът ще бъде в четири обособени стила на кикбокса - пойнт файтинг, лайт контакт, киклайт контакт и лоу кик.
 Ясни са бойците за интернационалния шампионат по кикбокс в Козлодуй
Ясни са бойците за интернационалния шампионат по кикбокс в Козлодуй

" Вярвам и знам че всички ще оставят сърцето и душата си на кръга "

В залата ще бъдат подредени 3 игрални полета татами и два кръга за лоу кик, които ще се употребяват през всичките дни поради огромния брой предстоящи участници.

Ето какво е планувано за надпреварата:

Програмата стартира още от 22.10. (четвъртък) когато ще бъдат настанени всички участници от съдийската гилдия дружно с ръководителите на направление кръг Красимир Димов, който е и ръководител на съдийската гилдия и ръководителя на направление татами - Деница Миленкова. Ръководителите са планували двудневни семинари във връзка със надпреварата и стиловете, в които ще се играе. Ще бъдат преговорени последните новости и промени в разпоредбите на Световната асоциация на кикбокс организациите WAKO. Всички те ще бъдат настанени в изцяло реновирания хотел България, който ще им даде прелестни условия за отдих и възобновяване след тежките дни на надпреварата и прилагане на конферентните зали за семинарите.

На 23.10. (петък) е планувано идването на всички тимове. Непосредствено по-късно от 11:00ч. до 14:30 стартира осъществяването на предсъстезателния медицински обзор и контролното мерене на участниците. В 15:00ч. ще бъде изтеглен жребия, който ще бъде оповестен във " Facebook " страницата на Българска конфедерация по кикбокс и муай тай. В 18:00ч. ще стартират квалификациите в жанр лоу кик и категориите в татами стиловете с над 10 индивида в категориите.
 Снимка 496870
Източник:

На 24.10. (събота) надпреварата ще стартира в 09:00ч в цялостният си потенциал на трите игрални полета (за всеки жанр настрана поле) и на двата кръга по едно и също време. Първата част от спортния ден ще продължи до 14:00ч. За застраховане на надпреварата са извикани над 40 квалифицирани съдии и рефери, супервайзъри, профилиран личен състав и длъжностни лица от Българска конфедерация по кикбокс и муай тай. След оповестяването на почивката залата ще бъде преподредена и ще остане единствено един кръг в центъра за идните финали при мъжете, които ще започват в 18:00ч. в атмосферата на галавечер с публични посетители. Благодарение на г=н Николай Филипов от гр. Бургас за всеки един първенец при мъжете е планувана спомагателна финансова награда в размер на 500 лева, а за второто място състезателя ще получи награда от 300лв.

Освен финансовите награди Община Бургас и Българска конфедерация по кикбокс и муа йтай тай са обезпечили предметни награди под формата на бойна екипировка за всички тимове в другите стилове участници в шампионата.

Очаква се голям интерес да провокира срещата сред Димитър Петров от Семеен кодекс " Тангра " Свиленград, който е настоящ Световен първенец при юношите в жанр лоу кик от 2018г в Джесоло Италия, тази година навърши 19 години и влиза при мъжете. Той ще се изправи против няколкократния първенец на България Никола Николов от Семеен кодекс " Шуменска цитадела " в борба за място в националния тим за идното Европейско състезание планувано от 05 до 13.12.2020г. в Анталия.

На 25.10. (неделя) още веднъж от 09:00ч. програмата продължава с финалите в татами стиловете във всички възрастови групи и лоу кик от деца до юноши и девойки старша възраст. По време на финалите след привършване на дадена категория ще бъде проведено и формалното награждаване на всички призьори. След привършване и на последната среща ще бъдат избрани отборните първенци във всеки обособен жанр и ще бъдат отличени най-техничните състезатели. Всички те ще получат купи.

Специално направената три етажна " КУПА БУРГАС " ще бъде връчена на тима с най-вече извоювани медали във всеки един от стиловете по време на шампионата.

За спазване и съгласуваност по осъществяването на тежката стратегия ще участват всички членове на УС на Българска конфедерация по кикбокс и муай тай дружно с ръководителя Галин Димов взаимно с клуба хазаин " Аякс " в лицето на Йордан Дичев.
 23 медала и две отборни купи за състезатели и треньори от ABC FIGHT CLUB от Държавното състезание по кикбокс
23 медала и две отборни купи за състезатели и треньори от ABC FIGHT CLUB от Държавното състезание по кикбокс

" На Държавното състезание в Камчия броят и цветът на медалите не е най-съществен "
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР