Oт 2022 година германският гигант Bayer ще произвежда ваксината срещу

...
Oт 2022 година германският гигант Bayer ще произвежда ваксината срещу
Коментари Харесай

Ваксината на CureVac ще се произвежда от Bayer

Oт 2022 година немският колос Bayer ще създава имунизацията против ковид, създадена от CureVac.

Този ход уголемява сегашния пакт сред двете компании, който досега бе обвързван със подпомагане за позволения в обособените страни и световни доставки, написа Bloomberg.

Продукцията обаче може да стартира едвам към края на годината, а изказването идва дни откакто стана ясно, че фармацевтичните колоси Sanofi и Novartis ще дават индустриалния си потенциал на Pfizer и BioNTech.

Bayer чака да успее да създаде 160 млн. броя от препарата на CureVac във фабриката си покрай Дюселдорф. Това е първият случай, в който немска компания, чиито артикули варират от аспирин до пестициди, ще създава ваксина.

Всички ваксини против ковид, които са създадени на територията на Европейския съюз, ще могат да се изнасят за трети страни единствено с позволение. Това реши Европейската комисия през днешния ден, като ограничаването ще важи най-малко до края на март месец. То ще се ползва единствено за компании, с които Европейски Съюз е сключил авансово съглашение за закупуване.

Целта на Европейска комисия е да обезпечи достъп на всички жители на блока и превъзмогване на актуалната липса и бистрота при износа. И трите компании, чиито ваксини сега са утвърдени за приложимост от Европейската организация по медикаментите оповестиха за индустриални проблеми, които бавят доставките на препаратите против COVID-19.

Това са Pfizer/BioNtech, която е консорциум сред американска и немска компании, Moderna, която е американска фармацевтична компания и AstraZeneca, което е британско-шведско партньорство.

От през днешния ден страните членки ще могат да дават позволение за експорт на препарати, само че от сдруженията ще се изисква да ги уведомяват за желанието си да изнасят имунизациите.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР