От 2-3 дни започнахме проверка на толсистемата. Когато се запознаем

...
От 2-3 дни започнахме проверка на толсистемата. Когато се запознаем
Коментари Харесай

Министър Комитова: Започнахме проверка на толсистемата

От 2-3 дни започнахме инспекция на толсистемата. Когато се срещнем с всички документи, ще можем да кажем за какъв брой време ще се изплати инвестицията. Това сподели министърът на районното развиване и благоустройството арх. в предаването „ Алтернативата “ по ТВ 1.
Министърът добави, че по време на срещата с " Капш ", извършена по избор на построилата системата компания, е заложен въпросът какъв брой души от нейния личен състав работят по поддръжката на българската система, само че не е получен прецизен отговор. За тази активност компанията получава към 2 млн. лева месечно. След като инспекцията бъде направена, ще стане ясно с какъв брой души се създават тези средства.
 Камарата на строителите: Министър Комитова сътвори неустановеност, браншът изпадна в колапс Камарата на строителите: Министър Комитова сътвори неустановеност, браншът изпадна в колапс
С остра рецензия по отношение на министри от служебния кабинет се обръща Камарата на строителите в България (КСБ) към президента Румен Радев. Те...
Не можем да разберем какъв брой пари връща системата годишно от вложената инвестиция, към момента не сме стигнали до тези резултати, заяви министър Комитова. Документи за възвръщаемостта на средствата от толсистема не са показани, когато установим документите, ще разберем за какъв брой години тази система ще изплати инвестицията. Когато забележим какъв е финансовият резултат, ще се разбере дали е на облага или загуба, както и за какъв брой време ще може да се върне първичната инвестиция, изясни още арх. Комитова.
Министърът акцентира, че се работи както по нови планове, които се изготвят на хартия, по този начин и по такива, изпълнявани сега. Извършват се действия по пътища с европейско финансиране и поправки на съществуващи. Много от нещата са добре направени, само че при някои установихме пропуски, добави районният министър. Тя напомни, че съгласно констатациите в отчета на Сметната палата, разглеждащ задатъците за свлачищата по републиканските пътища и за пътищата, са заобиколени публичните поръчки.
Във връзка с това какво ще бъде развиването с тези контракти арх. Комитова акцентира, че не е в позиция да прави по-нататъшни инспекции и че за това има други институции – Национална агенция за приходите, Прокуратура и Сметна палата. Тя изрази мнение, че всяка страна би трябвало да има държавно сдружение, което да дава отговор за нейното пътно строителство.
Регионалният министър подсети, че с Министерството на финансите е реализирано единодушие за обезпечаване на средствата, които би трябвало да бъдат изплатени на чакащите фирми-изпълнители на строително-монтажни работи по републиканската пътна мрежа, след което са почнали и инспекции на място. Безотговорно е да се разпишат фактури, без да е осъществена инспекция на работата. Проверките лишават време. Не разясняваме цената, желаеме да е свършена работата и хората да си получат парите, безапелационна беше арх. Комитова. Тя прикани за самообладание, до момента в който бъдат направени физическите инспекции, и увери, че на всички правилни компании с осъществени качествени и точни откъм количество действия ще бъде разплатено.
 Нанков упрекна министър Комитова, че бърка паркинг със строителен обект Нанков упрекна министър Комитова, че бърка паркинг със строителен обект
Дълго време мълчах и гледах дейностите на наследниците ни в Министерство на регионалното развитие. Много лъжи се изговориха, доста операции бяха пуснати в обръще...
Министърът бе безапелационна, че е нужен нов Закон за устройство на територията, тъй като в този момент се трансформира всяка година. С него се трансформират свързани наредби, правила, а това основава друго безпокойствие в капиталовата среда. Промените би трябвало да се вършат от хора, които схващат капиталовия развой. Трябва тези промени да влизат в действие след една година от тяхното обявяване в Държавен вестник, с цел да може времето, належащо за почналите планове, да се извърви умерено, разяснява тя.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР