От 1991 г. насам науката има едно по-забавно, смехотворно и

...
От 1991 г. насам науката има едно по-забавно, смехотворно и
Коментари Харесай

Антинобеловите награди – канибализъм, слюнка и влакчета на ужасите

От 1991 година насам науката има едно по-забавно, смехотворно и - да си го кажем, безсмислено лице. И това е поради Антинобеловите награди, познати още като Ig Nobel.

Те отличават научни (или псевдонаучни) открития, които " карат хората да се засмеят, след което да се замислят ". Тези за 2018 година бяха връчени преди дни.

Започваме с премията за химия, връчена на португалски учени, изследвали почистващите свойства на човешката слюнка.

Наградата за антропология пък отива при европейски екип, открил, че шимпанзетата в зоопарковете имитират посетителите си също толкоз, колкото посетителите имитират шимпанзетата.

Нобеловата премия за хранене ни втрещи - тя отличава проучване на археолога Джеймс Коу, който изследва питателните стойности на човешкото месо.

Затова пък Антинобелът за мир отива при испански и колумбийски учени, проучвали честотата, мотивацията и резултата от викането по време на шофиране.

Сред останалите отличени са учени, правили проучвания за това до каква степен возенето във влакче на ужасите оказва помощ за изхвърлянето на камъни в бъбреците, както и японски лекар, който самичък си е направил колоноскопия. Всеки от наградените получава по 10 трилиона $... в зимбабвийска валута (около 40 американски цента). /lifestyle.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР