От 1978 г отборът на плувците ветерани на Русе не

...
От 1978 г отборът на плувците ветерани на Русе не
Коментари Харесай

Плувците ветерани на Русе не пропускат републиканско първенство

От 1978 г тимът на плувците ветерани на Русе не е пропущал републиканско състезание, а през последните осем години са безапелационни сложни първенци на България.

Плувните спортове в миналото в Русе бяха извънредно известни и доближиха справедливо върхове. Дори за всички деца през 80-те бяха наложителни занятията по плуване и по този начин продължавахме традицията на дунавските хора. Онези първенци отпреди десетилетия не престават да колекционират медали, само че в категория " ветерани ".

Картотеката на тима има близо 100 състезатели, а с четирима от тях ви срещаме в " Рано в неделя " - това са Николай Ханджиев, щерка му Велина Ханджиева, Камен Марков и Красимир Динов.
Този тим се самоиздържа - сами си заплащат таксите за надпревари, пътуването, хотелите - всичко. Най-младите са на 25 години, а най-възрастният е Тодор Керчев - Паная на 91. И успехите им са доста.
Имат редица медали за плувци ветерани. Състезания във Англия, Полша, Унгария, Австрия, Германия, Тунис, Италия, Турция, Гърция, Канарските острови, Южна Корея, Австралия и голям брой шампионати в открити води.

Представете си какво би било, в случай че в Русе имахме най-малко един басейн с естествени размери - нещо, за което
Всичко за Вашата сватба
от десетилетия мечтаят русенци.

Още по тематиката в звуковия файл.
По обявата работи: Гергана Хрисчева БНР подкасти: Трета лента
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News
PromoMall.bg