От 16 август до 14 септември Градска художествена галерия-Пловдив кани

...
От 16 август до 14 септември Градска художествена галерия-Пловдив кани
Коментари Харесай

Борислав Илиев представя фотографската изложба “Душата на Япония” в Пловдив


От 16 август до 14 септември Градска художествена галерия-Пловдив кани пловдивчани и посетители на града в изложба " Капана “ на фотографската галерия на Борислав Илиев със заглавие " Душата на Япония " . Тя включва 130 цветни фотографии, отпечатани на красива и изящна ръчно направена японска хартия, наречена уаши. Процесът по основаване на хартията е разгласен от ЮНЕСКО за международно нематериално културно завещание.
" Всички пловдивчани и посетители на Пловдив ще могат да се допрян до тази хартия, защото всичките фотографии са направени на такава уаши хартия, създадена в Япония и доставена в България и отпечатана тук. Всички гости на изложбата ще могат да видят самите шубраци, от които се създава самата хартия и целия развой по основаването й ". Това изясни в изявление за предаването " Преди всички " по стратегия " Хоризонт " създателят на изложбата Борислав Илиев.

Той пътува в Япония, с цел да извърви Шикоко Хенро - японски духовен поклоннически маршрут, извървян за първи път преди повече от 12 века. Изминаването на неговите 1500 километра нормално лишава към два месеца. Борислав Илиев покорява " японското Камино “ , както назовават маршрута, за 55 дни и пресъздава видяното във фотоизложба.

Откриването на изложбата е на 16 август от 18:00 часа. Входът е свободен .Събитието е част от програмата, отдадена на 50 години от побратимяването на градовете Пловдив и Окаяма.
Цялото изявление с Борислав Илиев можете да чуете от звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР