От 15 юли правителството на Унгария въвежда класифициране на държавите

...
От 15 юли правителството на Унгария въвежда класифициране на държавите
Коментари Харесай

Заради коронавируса: От утре Унгария въвежда ограничения за българи

От 15 юли държавното управление на Унгария вкарва систематизиране на страните в „ червени “, „ жълти “ и „ зелени “, въз основа на тежестта на обстановката с ковид във всяка от тях. България, Португалия, Румъния и Швеция са „ жълти “ страни от Европейски Съюз, оповестява БГНЕС.
Заради това непознатите жители, които идват от тези „ жълти страни “, ще подлежат на медицински обзор на границата, както и ще им бъде налагана 14-дневна наложителна карантина. Изискването за самоизолация ще отпадне в случай че бъдат потвърдени два поредни негативни теста за ковид, снети през 48 часа в границите на предходните 5 дни. Това се отнася и за страни отвън Европейския съюз - Обединеното кралство, Норвегия, Русия, Сърбия, Япония, Китай и Съединени американски щати. 
За унгарските жители, идващи от „ жълта страна “ се изисква съществуването на един негативен тест за анулация на наложителната карантина, а тези, които идват от „ алена “ ще се нуждаят от два негативни теста. Сред европейските страни Албания, Босна и Херцеговина, Беларус, Косово, Северна Македония, както и Молдова и Черна гора са „ червени “. Държавите на три континенента - Азия, Африка и Южна Америка, също са класифицирани като „ червени “.
Категоризацията на страните ще се преразглежда от време на време.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР