От 15 юли на българския пазар се появява новият миниалбум

...
От 15 юли на българския пазар се появява новият миниалбум
Коментари Харесай

"Мистерията на българските гласове" пуска нов мини албум

От 15 юли на българския пазар се появява новият миниалбум (EP- Extended Play на британски език) " Шандай Я / Станка " на фамозния в целия свят български женски хор " Мистерията на българските гласове ".

Световната премиера на продължението на извънредно сполучливия план на хора " БууЧииМиш " от 2018 година с присъединяване на звездата от " Dead Can Dance ", австралийката Лиса Джерард, се състоя на 17 април 2020 година, само че заради изключителното състояние у нас българската премиера бе отсрочена за лятото.

Миниалбумът се състои от 7 записа и ще е разполагаем както на компактдиск, по този начин и на винилови грамофонни плочи в два разновидността - класическо черно и в лимитирана версия в зелен цвят, от която са създадени единствено 300 бройки за целия свят.

По данни на задграничния лейбъл на албума " Prophecy Productions ", в чужбина лимитираната версия в зелено към този момент е изчерпана, само че продуцентът и български издател на албума " Шуберт Мюзик Пъблишинг " твърди родните почитатели, че дребни количества от същата плоча ще бъдат пуснати у нас от книжарници " Сиела ", които популяризират албумите на хора. Съдържанието ще бъде налично и в цифровите музикални платформи.

Заглавната ария на мини албума, " Шандай Я ", e включена в две разнообразни версии - в нов вид и в познатия от албума " БууЧииМиш ". Изцяло нови и непубликувани до този миг са две заглавия. В " Зайди слънце " вземат участие солистката на хора Виолета Маринова и международният първенец по бийтбокс Александър Деянов - SkilleR. Нова е и " Rite of Passage ", която в истинския си вид е включена в албума " Hiraeth " на перкусиониста Дейвид Кукерман и Лиса Джерард.

Разликата е, че в " българската " версия на песента има и хорово осъществяване. " Rite of Passage " в началото влиза в плейлиста на концертната стратегия на хора по представянето на албума " БууЧииМиш ", само че заради огромния интерес и позитивните мнения на публиката за тази ария, продуцентите на албума вземат решение да я издадат.

" Публиката реагира толкоз възторжено на новата версия на " Rite of Passage ", че ни хрумна концепцията тя да бъде записана и издадена. Много постоянно след концерти фенове идваха и питаха дали заглавието и включено в албума " БууЧииМиш ", споделя Бояна Бункова от " Шуберт Мюзик ".
Подобна е историята и със " Зайди слънце ". Това също е ария, която еволюира по време на концертите, където се извършва в дует сред солистката Виолета Маринова и бийтбоксъра SkilleR. За задачите на албума е прибавен и хорът, като музикалният продуцент и композитор Петър Дундаков прави аранжимента.

Песните " Станка ", " Моме маленко " и " Рано ранила " са от " БууЧииМиш ", само че в новия миниалбум могат да се чуят в нови, разнообразни версии, " Станка " е с добавена хорова партия, " Моме маленко " е показана в къса версия без увертюра, а " Рано ранила " е със соло на гъдулка. "

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР