От 15 април само плащащите абонати ще имат публикации, препоръчвани

...
От 15 април само плащащите абонати ще имат публикации, препоръчвани
Коментари Харесай

Мъск обяви разтърсващи промени в Twitter

От 15 април единствено плащащите клиенти ще имат изявления, препоръчвани на други консуматори и ще им бъде разрешено да гласоподават в анкети. Съгласно разпоредбите изявленията от неплащащи сметки няма да бъдат включени в потока „ За вас “ от предложени туитове.

Миналата седмица обществената медийна компания съобщи, че ще отстрани доказания статус на някои „ наследени “ сметки, които датират от преди Илон Мъск да купи компанията.

Понастоящем потребителите заплащат 7 $ на месец за удостоверение със синя отметка, което разрешава достъп до някои спомагателни функционалности.

Мъск сподели, че измененията са „ единственият реален метод да се оправим с завладяването на рояци AI ботове. В противоположен случай борбата е безнадеждно изгубена “.

Гласуването в анкети ще изисква инспекция по същата причина “, добави той.

В по-ранна обява Мъск сподели, че платената инспекция доста усилва разноските за потребление на ботове и улеснява идентифицирането им.

Този ход обаче беше неодобрен от някои консуматори на обществените медии.

Бивш чиновник в екипа за инспекция на Twitter, който пожела да остане неизвестен, сподели пред BBC: „ Нашата цел номер едно за моя екип беше да предпазим потребителите от щета в действителния свят и това крещи изцяло противоположното за мен. “

Проверените консуматори ще употребяват своята власт и наличието си в платформата, с цел да повлияят на всичко – от дезинформация до физическа щета за потребителите по целия свят. Това е тиха опасност, която никой не вижда “, прибавя някогашният чиновник.

Когато Илон Мъск пое Twitter, той беше цялостен с огромни упоритости за връщане на свободата на словото.

Той искаше платформата да се употребява с „ оптимално доверие “ и сподели, че това „ не е метод да се вършат пари “.

И въпреки всичко политиката на Twitter в този момент наподобява доста друга от тези идеали.

Осъзнавайки, че е мъчно да се усилят приходите от реклама, Мъск се обърна към модел, основан на абонаменти. Първоначално месечната такса беше за удостоверение на потребителите със „ синя отметка “. Но плащащите, разумно, не прииждаха на тълпи. Закъсал с приходите от реклама и с проблематичен абонаментен модел, Мъск реши да употребява „ нуклеарната “ алтернатива.

В Twitter има два логаритъма – потокът „ За вас “ от предложени туитове и потокът от туитове от хора, които следвате.

Новата политика на Илон Мъск към този момент всъщност ще попречи на потребителите, които не заплащат, да вземат участие в един от тези потоци. Това значи, че туитовете на непроверените консуматори ще бъдат доста по-малко харесани или ретуитвани.

В композиция със прекъсването на инспекциите за дезинформация от Илон Мъск, това може да бъде извънредно рисков миг за Twitter. Според някогашни чиновници това може да е манна небесна за тролове и хора, разпространяващи дезинформация.

Това повдига и екзистенциален въпрос за Twitter. Това трябваше да бъде много меритократично място – с туитове, събиращи известност поради качеството на наличието им. Това беше огромна част от триумфа на Twitter. Но в този момент наподобява, че това е пометено.

Twitter Blue имаше безреден първичен старт през ноември, защото хората започнаха да се показват за огромни марки и звезди и да заплащат за синята отметка, с цел да наподобяват достоверни. Мнозина се преструваха на самия Илон Мъск.

Това принуди Twitter да спре функционалността за към седмица, преди да бъде пусната още веднъж през идващия месец. Оттогава се употребява от спорни групи, в това число талибани и техните видни поддръжници в Афганистан.

Туитовете на доказаните консуматори се популяризират повече от другите сметки. Абонатите също имат достъп до спомагателни функционалности, в това число бутон за редактиране, наред с други преимущества.

Преди това синята отметка се използваше, с цел да се уточни, че сметките с висок профил са достоверни. Тя се даваше от Twitter без абонаментна такса, само че самата компания решаваше кой да я получи.

Миналата седмица Twitter сподели, че ще стартира и последователно да отстранява своята „ наследена тествана стратегия “ и от 1 април някои от наследените отметки ще изчезнат.

Фирмата добави, че потребителите би трябвало да заплащат, с цел да „ запазят синята си отметка в Twitter “.

Ботовете в обществените медийни платформи могат да навредят на способността им да усилят приходите си от реклама или платените абонаменти.

Мъск постоянно е изразявал угриженост за това какъв брой подправени или спам сметки има в Twitter. В един миг той искаше да се откаже от договорката за Twitter на стойност 44 милиарда $, защото се усъмни в броя на ботовете, оголен от предходния мениджърски екип на компанията.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР