От 13 декември нискотарифната авиокомпания Wizz Air ще стартира и

...
От 13 декември нискотарифната авиокомпания Wizz Air ще стартира и
Коментари Харесай

Wizz Air ще лети до Хамбург и Стокхолм от София

От 13 декември нискотарифната самолетна компания Wizz Air ще започва и два нови полета - три пъти седмично до немския град Хамбург и два пъти седмично до столицата на Швеция Стокхолм.

Това заяви през днешния ден мениджърът интервенции на компанията Роланд Тишнър по време на конференция на летище София.

Билетите за новите дестинации към този момент са в продажба, като цените стартират от 97,99 лв..

Заявката на компанията е да усили и честотата на дванадесетте си съществуващи сега направления от и до София.

От през днешния ден пасажерите ще имат по-голям избор за пътешестване от българската столица до следните вълнуващи дестинации: Абу Даби, Барселона, Базел, Копенхаген, Брюксел, Айндховен, Женева, летище Франкфурт - Хан, Мадрид, Ница, Тел Авив и летище Меминген (Мюнхен - Запад).

От края на годната Wizz Air ще базира седми аероплан в София. Към момента компанията има 10 самолета в страната - шест в София, три във Варна и един в Бургас.

Допълнителният аероплан, който ще бъде основан в София ще бъде от вида „ Еърбъс “ А321 ceo и ще обезпечи спомагателни 250 000 седалки годишно. Това ще докара до основаването на 50 работни места в самолетната компания, основно водачи и кабинен екипаж, само че и ще поддържа и още 200 работни места - работещи на летището, в компанията, която се занимава с наземно обслужване и отвън него.

Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР