От 12:30 часа днес преминаването на тежкотоварни камиони по северния

...
От 12:30 часа днес преминаването на тежкотоварни камиони по северния
Коментари Харесай

Край! Спряха камионите по северния път Монтана-Видин

От 12:30 часа през днешния ден прекосяването на тежкотоварни камиони по северния път сред Монтана и Видин е неразрешено, заяви регионалният шеф на Монтана Ванина Вецина, която няколко дни преди този момент персонално инспектира слагането на забранителни знаци за тирове по шосето.
До през вчерашния ден пътят Монтана-Видин през селата Студено буче, Доктор Йосифово, Славотин, Смирненски, Дъбова махала Тополовец, Добри дол, Арчар, Ботево и Симеоново беше претрупан от тежкотоварни камиони, пътуващи по направлението от София към моста над Дунав при Видин-Калафат и назад. От през днешния ден полицията следи тировете да употребяват другия маршрут Е-79, разгласи Вецина.
"С отклоняването на тежките камиони изпълняваме желанието на хората от посочените села, които от години насам се оплакват от висок звук, стрес от преминаващи с висока скорост до къщите им камиони, разрушена инфраструктура на пътя, произшествия със съборени от тировете огради и домове ", разгласи регионалният шеф.
Тя напомни, че северният път е по-къс с 20 километра от Е-79, само че е по-тесен, построен е за леки коли, а не за камиони. Въпреки това доста водачи на тежкотоварни коли до момента избраха северния път пред Е-79, тъй като пестят гориво и време. По този метод обаче хората в селата по северния път са подложени на непрестанен стрес и би трябвало да търпят доста неудобства. Те неведнъж са подавали тъжби до регионалната администрация и други държавни институции, само че години наред тези тъжби са оставали без никакъв резултат.
Вецина добави, че след прекъсването на камионите, Областното пътно ръководство от Монтана ще направи инспекция на пътя в Монтанска област и ще предприеме дейности за възобновяване на разрушени от тировете сектори.
На 28 май в дома на възрастен човек в село Доктор Йософово влезе тежкотоварен камион, водачът е изпуснал завой. По знамение 89-годишният собственик остана незасегнат, тъй като в този миг отишъл до магазина за самун. Възрастният човек дори оказал първа помощ на водача на камиона и повикал медицински екип да го откара в болница в Монтана. Преди дни кола се вряза в различен парцел на няколко метра по-надолу.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР