От 117 населени места в община Кърджали, за съжаление, в

...
От 117 населени места в община Кърджали, за съжаление, в
Коментари Харесай

Хасан Азис: 8 населени места в Кърджалийско са без вода

От 117 обитаеми места в община Кърджали, за жалост, в 21 век 8 обитаеми места са без вода. Това разгласи в предаването " Още от деня " по Българска национална телевизия кметът на Кърджали. Добрата вест обаче е, че е почнал ремонтът на довеждащия тръбопровод от язовир " Боровица ", тъй че Кърджали и Момчилград не са застрашени от водна рецесия.
На изявлението на министъра на околната среда и водите, че локалните управляващи единствено желаят от Министерство на околната среда и водите, а не влагат, Азис отговори по този начин: " Местната власт освен в Кърджали, а и в цялата страна, без значение от политическата багра на кметовете, огромна част от бюджетите, които имат, се отнасят само и единствено за решение на водните проблеми. В Кърджали има няколко обитаеми места, които ние сме финансирали с милиони левове - планове, за които общината заделя от локалните си доходи, след което ние прехвърляме тези активи на ВиК сдружението, което пък стартира да събира такси. "
 Хасан Азис: В Кърджали Движение за права и свободи работи, с цел да завоюва на първи тур Хасан Азис: В Кърджали Движение за права и свободи работи, с цел да завоюва на първи тур
В Кърджали единствените, които работим, с цел да спечелим изборите от първи тур, са Движение за права и свободи. Това съобщи претендентът на Движение за права и свободи за кмет на града Хас...
Хасан Азис акцентира, че общината не събира нито лев такси за вложенията, които прави. Кметът на Кърджали съобщи, че това е един доста остарял проблем и спор, който се води. Изготвили са преди повече от 7-8 години механически планове на стойност 500-600 000 лева, които са за тръбопровод, канализация и пречиствателна станция, и чакат на рафта момента, когато страната, държавното управление ще се сетят, че 12% % от обитаемоте места са без вода.
" Мисля, че в това отношение страната е дебитор на кметовете на локалната власт ", безапелационен беше Хасан Азис, който е и заместник-председател на Сдружението на общините.
Движение за права и свободи изиска оставката на екоминистъра или оставка на цялото държавно управление, тъй като държавното управление няма по какъв начин да допусне рецесия с водоснабдяването, изключително на огромните градове, в случай, че има инфраструктура, това е знак към държавното управление за всички тези обитаеми места, в които към момента няма вода, съобщи Хасан Азис. Движение за права и свободи е изрично, че обществото би трябвало да получи онази сигурна информация от държавното управление, че няма да се допусне рецесия с водата в дадена община.
Сдружението на общините се разгласи против план на Министерство на регионалното развитие за уедряване на ВиК сдруженията. Кметът на Кърджали съобщи, че тази система не работи - кметовете нямат опция да посочат кои обитаеми места, квартали или улици имат потребност от интервенция и ремонт, това се диктува от страната в лицето на регионалния шеф.
 Хасан Азис се отхвърли да е народен представител, остава кмет на Кърджали Хасан Азис се отхвърли да е народен представител, остава кмет на Кърджали
Кметът на Кърджали инж. Хасан Азис, който бе претендент за народен представител на Движение за права и свободи от Кърджалийски изборен регион и определен за национален показа...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР