От 11-ти октомври, на всеки преминал пациент през Спешно отделение

...
От 11-ти октомври, на всеки преминал пациент през Спешно отделение
Коментари Харесай

ДКЦ „Пълмед“ с проследяващ амбулаторен контрол за COVID-19 и...

От 11-ти октомври, на всеки минал пациент през Спешно поделение на медицински комплекс „ Пълмед “ с потвърдена COVID-19 зараза, ДКЦ „ Пълмед “ предлага следващ амбулаторен надзор и следене на положението в домашни условия, чрез телефонни съвещания, реализирани от доктор. Пациентите се съветват всекидневно по график и съгласно протокол, направен от топ експертите от комплекса.



“След осъществяване на обзор на пациентите от доктор в Спешно поделение, назначение на проучвания и самостоятелен проект на терапия, те ще имат опция да се възползват от 2-та нови пакета, които им предлагаме - 3 съвещания по телефон в границите на 3 дни, и 5 съвещания по телефон, в границите на 5 дни. Консултациите ще се реализират от експерт пулмолог от ДКЦ „ Пълмед “, който отдалечено ще може да наблюдава резултата от изписаната терапия и при утежняване или нови недоволства, обявени от пациента, да даде професионална здравна тенденция за следващи лечебни стъпки на пациента, разяснява доктор Екатерина Петкова, шеф на ДКЦ „ Пълмед “, гр.Пловдив.

Тя прецизира, че услугата е основана заради големия интерес от страна на към този момент лекуващи се или съветвани пациенти от лечебното заведение, които имат терзания, спомагателни или уточняващи въпроси във връзка със положението им и назначената им терапия в домашни условия. Такова следене е налично единствено след прекосяване на първичен обзор, осъществени проучвания и назначена терапия. Препоръчително е всеки пациент да разполага с пулсоксиметър в домашни условия.



За да може пациентите да се възползват от новите пакетни услуги за телефонни съвещания е належащо да ги заявят непосредствено на място на регистратурата на Спешно поделение.

„ Назначената терапия за COVID-19 е сложна и постоянно може да докара до странични резултати при някои от пациентите. Част от тях не знаят по какъв начин да реагират в такава обстановка, както и да преценяват дали имат възстановяване или утежняване в положението. Ето за какво те имат потребност от справедлива оценка от доктор, след към този момент назначена терапия, защото подценяването или недооценяването на признаците може да докара до закъснение в корекцията в лечението и утежняване в положението, изискващо хоспитализация “, разяснява доктор Димитрина Стоянова, пулмолог в ДКЦ „ Пълмед “.

При утежняване на положението обаче пациентите би трябвало да потърсят незабавна помощ, прецизират медиците, защото отдалечените прегледи не заменят консултациите на място.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР