От 10.09 до 16.09. 2017 Немската гимназия "Гьоте" в Бургас

...
От 10.09 до 16.09. 2017 Немската гимназия "Гьоте" в Бургас
Коментари Харесай

Немската гимназия бе домакин по проекта Starring together in our film

От 10.09 до 16.09. 2017 Немската гимназия "Гьоте " в Бургас беше хазаин по плана "Starring together in our film " по програмата Еразъм+.
Ученици от Германия, Италия и Франция дружно с техните преподаватели бяха посетители на възпитаниците на гимназията.

Проектът преглежда проблемите на миграцията и обвързваните с това последствия за страната и Европа. В тези дни младежите дискутираха по въпросите на миграцията, като българският взор е ориентиран към младежите напускащи България и превръщащи се в мигранти по света.

Участниците в плана желаеха да научат мнението на жителите и гостите на града ни по тези проблеми, организираха изявленията, ролеви игри, имаха срещи с нотариус и брокери с цел да схванат, какви етнически групи се заселват в района и получават благосъстоятелност.

Гостите на гимназията се срещнаха със забележителностите на красивия ни град и останаха запленени от атмосферата на Созопол и Несебър. В тези градове с изключение на с историята, те желаеха да научат мнението на непознатите жители по проблемите на миграцията и отношението им към чужденците в родните им страни.

Чрез полемика участниците дефинираха дилемите на всяка страна за идната среща в Берлин. Всяка група има да приготви сюжети и да снима 5 мин. филм, като българските участници би трябвало да акцентуват върху проблемите на младите българи в чужбина и за какво последните са избрали тази орис на мигранти. След това обособените филми от всяка страна ще бъдат съединени в Берлин. Амбицията на учениците е да вземат участие на интернационалните фестивали с готовия артикул.

Въпреки дългите работни дни, настроението бе прелестно, имаше доста смях, танци и усмивки. Проектната седмица приключи с българско хоро, доста другарства и скъпи мемоари.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР