От 1 юни, част от компаниите-партньори на Bulgariawantsyou, ще предлагат

...
От 1 юни, част от компаниите-партньори на Bulgariawantsyou, ще предлагат
Коментари Харесай

Партньори на Bulgaria wants you ще дават бонус към заплата на завърналите се от чужбина българи

От 1 юни, част от компаниите-партньори на Bulgariawantsyou, ще оферират най-малко 10 000 лв. бонус към работни позиции, оповестени в уеб страницата

Основателите на платформата за живот и кариера в България – продуцентите Иван Христов и Андрей Арнаудов, показаха новата самодейност „ ДНКарта – билет за завръщане “ на събитието „ Живот и кариера –защо в България? “, този уикенд в Бургас и Пловдив.

На 01 юни ще започва акцията „ ДНКарта - билет за завръщане”, която има за цел да притегли посредством пряк финансов тласък българи, искащи да се върнат от чужбина.

„ В Bulgaria Wants You ще предлагаме съответни разгласи за работа, към които ще се обезпечава
бонус отвън заплатата от най-малко 10 000лв.. Той ще бъде изплащан непосредствено на служителя при подписване на трудов контракт, в случай че той се върне назад в страната. Разбира се, всичко това стартира да се случва и с помощта на доверието, което ни гласоподават едни от най-отговорните работодатели в България. “ – споделя Андрей Арнаудов.

„ ДНКартата в действителност съставлява поръчител за
бонус за избрани работни позиции, който компанията е подготвена да даде на квалифицирани експерти с опит, насъбран в чужбина. Това е общоприета процедура в корпоративния свят, която желаеме да разпространим и разпространяваме като тласък за привличане на скъп човешки капацитет. Българите в чужбина имат потребност от сериозна поръчка, а ние дружно с българските виновни работодатели сме подготвени да им я дадем. “ - разяснява Иван Христов.

" Все по-реализуема става благородната цел да се извърнат миграционните потоци - т.е. повече българи да се завръщат в България, в сравнение с да я напущат. ", добави Васил Велев – ръководител на Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ) - сътрудник на събитията.

" Живот и кариера - за какво в България? " извърши сполучливо своята задача да събере на едно място едни от най-големите работодатели у нас и топ експерти от света на бизнеса, а опашки от нетърпеливи гости се извиха пред конгресните центрове в двата града часове преди старта на събитията.

От сцената своите скъпи препоръки от професионалния и житейски опит, дадоха сполучливите бизнесмени Андрей Давчев, Геновева Христова, Дарин Маджаров, Димитър Караиванов, Стефан Григоров, Иван Георгиев, Евгени Борисов и икономистът Николай Василев.

Форумите бяха почетени от локалната власт персонално от кмета на община Бургас Димитър Николов и заместник-кмета на Пловдив Стефан Стоянов. „ Недостигът на работна ръка е огромен. Аз бленувам в вероятност най-сетне да имаме ясна политика за привличане на работна ръка от трети страни. Това би дало голям тласък на българската стопанска система. “ – сподели в отговор на журналистически въпроси господин Стоянов.

Една от полемиките на форума беше точно по какъв начин украинските бежанци могат да запълнят изчезналите от години фрагменти в доста от браншовете на българската промишленост.

Освен обезпечените преводачи на място, които да спомагат на украинските жители, посетили кариерното ревю в Бургас, платформата Bulgaria Wants You презентира и новата функционалност в уеб страницата, с която може да се намерят обозначени със специфичен знак разгласи за работа, подобаващи и за Украински жители.

„ Bulgaria Wants You се ангажира да разгласява безусловно гратис всяко предложение за работа, което обезпечава заслон или различен тип филантропична помощ за бежанците, даже и на компании, които не са сътрудници на самодейността. “ – споделиха Иван и Андрей от сцената.

Следващият огромен конгрес на Bulgaria Wants You следва на 09 юни в София, където ще бъде даден формален старт на акцията „ ДНКарта – билет за завръщане “ и ще бъде показана цялостна визия за справяне с демографската рецесия у нас в Национална полемика дружно с изпълнителната и законодателна власт.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР