От 1 юли започва Фестивал на приключенията във Врачанския Балкан,

...
От 1 юли започва Фестивал на приключенията във Врачанския Балкан,
Коментари Харесай

От 1 юли започва Фестивал на приключенията във Врачанския Балкан, вижте програмата

От 1 юли стартира Фестивал на приключенията във Врачанския Балкан, оповестиха от локалната администрация. Събитието ще продължи до 4 юли, като ще се организира на разнообразни местоположения в Природния парк „ Врачански Балкан “, както и в обитаемоте места към парка: Враца, Згориград, Паволче и Челопек.
Организатори на Фестивала на приключенията са Община Враца, Природен парк „ Врачански Балкан “ и консултантска компания Екотур Консултинг в партньорство с туристическата платформа OPEN VRATSA.
Природен парк „ Врачански Балкан” обгръща по-голямата част от Врачанската планина и масива на Лакатнишките скали. Създаден е за запазване на богатото биоразнообразие на планината, доста редки и предпазени типове. На територията на парка има доста естествени забележителности и туристически атракции, като най-популярна е пещерата Леденика. Паркът предлага забавни туристически и познавателни пътеки, кътове за пикник и отдих.
Фестивалът на приключенията е неповторимо по рода си събитие като формат и план. Тази новаторска форма за осъществяване на фестивала е изключително скъпа в изискванията на пандемия с COVID-19 - дейностите по програмата ще са пръснати в разнообразни местоположения в парка, като ще се заобикаля скупчването на доста хора на едно място. Повечето занимания ще са навън и с стеснен брой участници - от 20 до 50, което ще обезпечи и сигурността им.
Сред дейностите в програмата са вело и планински преходи, скално катерене, фототурове, кулинарни провокации, базар на обичайни храни, рок, бирен фест и други Ако обичате природата, преходите в планината, приключенията, селската храна, желаете да поспортувате след дългия интервал на обездвижване у дома - то Фестивалът на приключенията във Врачанския Балкан е тъкмо за вас! Програмата, която може да видите, е ориентирана както към феновете на рисковите прекарвания, по този начин и към начинаещи приключенци. Специални занимания са планувани и за децата - еко и кулинарни ателиета, пътешестване във времето, среща с приказни герои!
Част от събитията ще бъдат безвъзмездни, изключително тези за децата, само че множеството от тях ще са с такса, което ще обезпечи и провеждането им и ще способства за устойчивостта на идващите издания на фестивала - с част от приходите ще се сътвори специфичен фонд към Община Враца.
Желанието на уредниците е фестивалът да се трансформира в годишно събитие, което да притегля хиляди туристи и да способства за превръщането на Враца и естествения парк в мечтана туристическа дестинация за авантюристичен и планински туризъм!
Събитието се провежда с финансовата поддръжка на Фондация „ Америка за България “ по план „ Фестивал на приключенията във Врачанския Балкан - обединяване на локалните общности за сполучлива туристическа дестинация “, на Екотур Консултинг ЕООД.
За връзка с уредниците:

0885 702 497 – Антония Чиликова
0878 656 659 – Бориана Статкова
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР