От 1 януари 2019 г. България ще поеме ротационното председателство

...
От 1 януари 2019 г. България ще поеме ротационното председателство
Коментари Харесай

България ще е ротационен председател на ОЧИС през първата половина на 2019 г.

От 1 януари 2019 година България ще поеме ротационното председателство на Организацията за черноморско икономическо съдействие /ОЧИС/.

България ще поеме председателството от Азербайджан. Така тя ще бъде за четвърти път ротационен ръководител на организацията. Нейното основаване бе инициирано от Турция през 1992 г.и България е измежду 6-те страни-учредителки на ОЧИС.

Секретариатът ѝ се намира в Истанбул. Турският министър на външните работи Мевлют Чавушоглу в тирада по време на срещата на външните министри на страните от ОЧИС, която се състоя в Баку, ги прикани към интензивно присъединяване в структурите на организацията и при идващия ротационен ръководител България.

"Ние всички би трябвало да участваме интензивно в активността на ОЧИС и да поддържаме организацията от позиция на финансиране и на развиването на човешките запаси,за да превърнем района на Черно море в област на мир, непоклатимост и благополучие ", сподели Чавушоглу.

Турският посланик номер едно пожела триумф на България в идното председателство на ОЧИС през 2019 година Чавушоглу акцентира, че Турция ще оказва всякаква поддръжка на България в дейностите, които ще се организират в границите на председателството, написа Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР