От 1 март отпада забраната за организираните пътувания и екскурзии

...
От 1 март отпада забраната за организираните пътувания и екскурзии
Коментари Харесай

Скоро подновяват екскурзиите в България и чужбина

От 1 март отпада възбраната за проведените пътувания и екскурзии в България. За екскурзиите в чужбина ще отпадне от 1 април 2021 година Това оповестява пред TravelNews вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова след срещата сред нея и здравния министър проф. Костадин Ангелов с туристическия отрасъл.
Пътуванията ще стават по ред, който би трябвало да дефинират туроператорите и сътрудниците – документи, проби, ваксини, маски. Те ще бъдат съгласувани и спуснати от здравните управляващи.
Туристическите мероприятия бяха неразрешени в разгара на пандемията в края на октомври. Тогава бяха затворени и нощните заведения, а университети и учебни заведения минаха на онлайн образование.
В началото на месеца превозвачи и туроператори предложиха от 1 март автобусните екскурзии в страната да бъдат позволени при строги правила. Те недоволстваха против чартърните полети и проведени екскурзии до Занзибар и Малдивите, за които се говореше във всички медии и обществени мрежи. Настояха оптимално скоро да бъде конкретизирано дали еднодневните екскурзии в страната са неразрешени, или са позволени.
Здравният министър прикани представителите на туристическия бранш и техният личен състав да се имунизират. От хотелиерския и ресторантьорския отрасъл преди дни показаха позиция, че всеобщата имунизация ще деблокира туристическия бранш и е стъпка в вярната посока, само че тя не би трябвало да е за сметка на връзките собственик-служител и да е условие за оставане на работа или ново предопределение.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР