От 1 април влиза в сила регламент, който ще позволи

...
От 1 април влиза в сила регламент, който ще позволи
Коментари Харесай

Без геоблокиране в ЕС на цифровите абонаменти от 1 април

От 1 април влиза в действие правилник, който ще разреши да употребяваме в целия Европейски съюз абонамента си за онлайн цифрови услуги, да вземем за пример за стрийминг на музика или филми,за електронни книги и видеоигри.

Регламентът за трансграничната преносимост на услугите за онлайн наличие е част от тактиката на Европейската комисия за обединен дигитален пазар. В момента някои от цифровите онлайн услуги не са налични поради геоблокиране. От началото на идващия месец на това се поставя край, сподели евродепутатът Ева Майдел, която е докладчик за Групата на ЕНП в Комисията по вътрешен пазар.

"Само след броени дни, от 1 април, напълно в действителност и никога на смешка, ще можете да употребявате всеки един онлайн закупен абонамент за филми, музика, игри, книги на всички места в Европа, както го вършиме в този момент вкъщи. До този миг не беше допустимо да употребявате абонаментите като HBO Go, или Нетфликс, или Спотифай, когато сте ги закупили вкъщи и пътувате в чужбина по работа или на отмора. Това към този момент ще бъде допустимо от 1 април с помощта на разпоредбите, които приехме в Европейския парламент ", съобщи Майдел.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР