Освободеният руски оръжеен търговец Виктор Бут благодари на САЩ за

...
Освободеният руски оръжеен търговец Виктор Бут благодари на САЩ за
Коментари Харесай

Русия ликува, че САЩ капитулирали с освобождаването на Бут


Освободеният съветски оръжеен търговец Виктор Бут благодари на Съединени американски щати за размяната и уважителното отношение, оповестиха международните организации. Неговата брачна половинка Алла Бут разгласи, че съпругът й е благодарен на американската страна за уважителното и благородно отношение.  " Той сподели, че е благодарен на американската страна за това, че са го нахранили. Той сподели, че не е ял толкоз много на процедура през последните 12 години. Отнесли са се с него много благородно, с почитание: той не е пътувал с вериги, нито с белезници, с него са се отнасяли доста благородно, разговаряли са. Обсъдили са всичко ", сподели Алла Бут.

В същото време тя означи, че Виктор Бут се усеща извънредно след пътуването и е мощно отпаднал, защото не е спал от три дни. Надяваме се, че американската страна ще съобщи на съветското посолство тези документи и рисунки, които той не е съумял да вземе със себе си от пандиза, добави брачната половинка на оръжейния търговец

Руските държавни медии пък възхваляват през днешния ден президента Владимир Путин за " успеха "  му с размяната на пандизчии със Съединени американски щати, вследствие на което съветският оръжеен търговец Виктор Бут, прочут като Търговеца на гибел, бе върнат в страната в подмяна на американската баскетболистка Бритни Грайнър, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Бут дойде в Москва в четвъртък вечерта след размяната на летището в столицата на Обединените арабски емирства Абу Даби. 
Преговорите сред Съединени американски щати и Русия за размяната на Виктор Бут против баскетболистката Бритни Грайнър не са стъпка за излизане от рецесията в връзките сред двете страни, сподели представителят на Кремъл Дмитрий Песков пред в. " Известия ".
" Преговорите касаеха на първо място тематиката за размяната и евентуално не е вярно да се вършат хипотетични заключения, че това може да стане стъпка към излизане от онази рецесия, която сега характеризира двустранните връзки. Не, двустранните връзки не престават да остават в сходно плачевно положение ", сподели Песков. Що се отнася до Виктор Бут, говорителят на Кремъл съобщи:  " Желаем му, несъмнено, допустимо най-бързо възобновяване. "

" Това е капитулация за Америка ", сподели от своя страна съветската депутатка Мария Бутина пред държавната телевизия на пистата на московското летище " Внуково " при идването на освободения оръжеен търговец.  " Това демонстрира, че Русия не изоставя своите жители, до момента в който Америка призна провалянето си ", съобщи Бутина пред брачната половинка и майката на Виктор Бут, които го прегърнаха, откакто освободеният пандизчия стъпи на съветска земя.

" Русия не го не помни ", допълни Бутина, самата тя излежала присъда от 18 месеца в американски затвор по обвиняване във внедряване и противозаконни дейности като сътрудник на непознато държавно управление. След освобождението си и размяната с по-късно отровения шпионин Сергей Скрипал, тя беше определена за народен представител в Държавната дума. 

Капитулация за Съединени американски щати назова размяната на Бут и някогашният консултант по национална сигурност на експрезидента Доналд Тръмп Джон Болтън.

В същото време някогашният американски морски пехотинец Пол Уилан, излежаващ 16-годишна присъда в съветски затвор по обвинявания в шпионаж, които той отхвърля, сподели пред Си Ен Ен, че е отчаян, че не е било направено повече, с цел да се обезпечи и неговото освобождение, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция. Той сподели това след размяната на Грайнър и Бут.

" Дълбоко съм отчаян, че не е било направено повече за обезпечаването на моето освобождение, изключително с наближаването на четвъртата годишнина от задържането ми. Бях задържан за несъществуващо закононарушение ", сподели Уилан.

Решението на администрацията на Байдън да се съгласи да пусне руснака Виктор Бут, прочут като Търговеца на гибел, бе взето в конюнктура на засилващ се напън да бъде върната вкъщи Бритни Грайнър - най-известният жител на Съединени американски щати, държан в задграничен затвор.  За сходна замяна се говореше от месеци. Въпреки това форматът " един против един " е неочакван, поради обстоятелството, че представители на американските управляващи бяха изразили решителност да върнат Грайнър и Уилан дружно вкъщи.

Джо Байдън даде да се разбере, че не се е отказал от опитите си да издейства освобождението на Уилан.  " За жал и по изцяло нелегитимни аргументи Русия третира случая на Пол по друг метод от този на Бритни. И макар че към момента не сме съумели да издействаме освобождението на Пол, ние не се отхвърляме. Никога няма да се откажем ", сподели Байдън, представен от Ройтерс. Американският президент посочи, че присъдата на някогашния боен е изцяло изфабрикувана, съобщи Агенция Франс Прес.

Семейството на Пол Уилан приветства освобождението на Бритни Грайнър. В същото време то добави в изказване, че ще посрещне четвърта поредна Коледа без самия Уилан.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР