Освободените членове на Съвета на директорите на Държавната консолидационна компания

...
Освободените членове на Съвета на директорите на Държавната консолидационна компания
Коментари Харесай

Директори от ДКК: След осветляването на десетките нередности бяхме освободени

Освободените членове на Съвета на шефовете на Държавната консолидационна компания разпространиха позиция, в която прецизират, че на тяхно място все още не се назначават нови лица. Този акт освен лишавал от легитимност решенията, които сега се взимат в ДКК, само че и основава усещане за опит да се заглушат поставените проблеми и нередности, пишат още отстранените.

Ето и цялото мнение:

Уважаеми сътрудници,

Искаме да ви благодарим за дейното отразяване на тематиката по отношение на нередностите в ръководството на ДКК, за които съветът на шефовете осведоми обществеността и способените органи.

За ваша информация, в петък (3.12) следобяд в ДКК е входирано писмо от юриста, с който Ваня Караганева еднолично е договаряла възлагане на основни каузи (на две от които към този момент са се явили негови представители) и по които сдружението е страна, и който е упълномощила за воденето им. В него той се отхвърля от този ангажимент за процесуално посланичество и категорично желае пълномощията му да бъдат оттеглени.

С цел изясняване на настоящата обстановка, в петък, 3.12, свикахме ново изключително съвещание на съвета на шефовете за 9 декември, за да установим по какъв начин Ваня Караганева ще провежда отбраната на интереса на сдружението и индиректно на страната по каузи за десетки милиони лв., надлежно на кого и при какви условия е предоставена отбраната по тях, като се има поради, че госпожа Караганева категорично е отдръпнала пълномощията на досегашния юрист по всички тези каузи.

В резултат на тази самодейност и осветляването на десетките нередности, осъществени от Ваня Караганева, през днешния ден получихме от служебния министър на стопанската система протокол за освобождението ни.

Видно от протокола, на наше място не се назначават нови лица, което остава сдружението без законен орган на ръководство. Този акт освен лишава от легитимност решенията, които сега се взимат в ДКК, само че и основава усещане за опит да се заглушат поставените проблеми и нередности.

Апелираме да наблюдавате дали ще бъдат спазени разпоредбите и процедурите по назначение на нови членове на СД на ДКК, открити в Закона за обществените предприятия, както и да следите всички проблеми, свързани с непрозрачните еднолични дейности на изпълнителния шеф и нередностите, които осветлихме.

С почитание:

Рая Каназирева

Радостин Вазов

Диляна Софиянска
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР