Осветляването по закона Магнитски“ ще доведе с много голяма вероятност

...
Осветляването по закона Магнитски“ ще доведе с много голяма вероятност
Коментари Харесай

Светозар Гледачев: Преговорите за следващото правителство са започнали още в 45-ото Народно събрание

Осветляването по закона „ Магнитски “ ще докара с доста огромна възможност до това да имаме държавно управление след парламентарните избори. Това мнение изрази в изявление за БНР финансовият анализатор Светозар Гледачев.
„ По простата причина, че сега ударените страни - ние всички знаем главната ударена страна – моделът „ КОЙ “ посредством други политически партии приготвя да не може резултатът на доминото да стигне до края . “

Гледачев добави, че корупционният запас у нас, изчисляван на над 20 милиарда годишно, към този момент се е разпределил „ и се дава на някои от новите партии , не на всички, на някои от новите лидерски партии, единствено и единствено да бъдат ударени първата група компании и вероятно втората група компании, да не се разплете чорапът до края “.

„ Затова те са подготвени да дадат част от парчето от баницата на другите, които са новите играчи на пазара “, разяснява анализаторът в предаването „ Преди всички “.

Гледачев счита, че договарянията за сформиране на идващото държавно управление са почнали още в 45-ото Народно заседание и по тази причина са били изменени „ редица закони, с цел да може вотът в чужбина да изиграе доста сериозна роля “.

Законът „ Магнитски “ работи по един метод в Съединени американски щати, а ние по какъв начин ще го тълкуваме, си е наш проблем, означи още Светозар Гледачев.

Според него, въпреки че не е наложително, е доста целесъобразно да се направи идващото от този закон, тъй като „ все в миналото би трябвало да се почистим от най-грубата форма на корупцията “.

„ Това в действителност е голям удар по корупцията в България “, съобщи Гледачев. По думите му, случилото се по закона „ Магнитски “ би трябвало да го използваме единствено като първа стъпка „ за изчистване на горните корупционни равнища “.

„ Не може да се почисти цялата корупция. Тези хора са единствено подставени лица, зад тях има кукловоди. До кукловодите в никакъв случай няма се стигне, в никакъв случай няма да бъдат наранени . “

Според Светозар Гледачев упованията на българското общество са да бъдат осъдени „ тези, които окрадоха българските данъкоплатци толкоз дълго време “.

Осветляването на корупционните схеми в България се случва в подтекста на битката Съединени американски щати – Русия, уточни Гледачев.

„ Ние сме толкоз дребна песъчинка в международното финансово море . Това е просто лишаване от ръцете на съветските разузнавания и съветското въздействие тук. “

Цялото изявление слушайте в звуковия файл. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР