Освен за Змиеносеца в астрологичните апокрифи можеда се срещне и

...
Освен за Змиеносеца в астрологичните апокрифи можеда се срещне и
Коментари Харесай

Коя е тайнствената зодия Паяк и защо е била премахната?

Освен за Змиеносеца в астрологичните апокрифи можеда се срещне и друга мистериозна зодия – Паяк, която е била отстранена от астрологичната карта, тъй като е посочена като съдбовна.

Зодия Паяк е обхващала интервала от 16 май до 12 юни – сред зодиите Близнаци и Рак, и се смятало, че хората с този зодиакални знак са доста надарени и имат невероятна орис. С тази зодия са Джон Кенеди, Мерилин Монро, папа Йоан Павел II и Анджелина Джоли.

Вярва се, че зодията е отстранена във времената на Римската империя, защото е прекомерно рискова. Това е бил рожденият знак на доста магове и жреци, като ги белязала със орис, цялостна с обрати.

Гай Юлий Цезар, които е бил извънредно религиозен, считал, че Паякът в зодиакалната карта носи злощастие на римляните и по тази причина разпоредил да отпадне.

Планетата-управител на зодия Паяк е била Луната, поради което характерът на родените в този интервал се считал за доста изменчив. Представителите на зодията имали невероятни способности като предсказание на бъдещето и намиране на изчезнали хора и предмети.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР